Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Victor Bouwman heeft in Hengelo tijdens de baancircuitwedstrijd “Twente Atletiek” de 800 meter op zijn naam geschreven. De race werd zonder haas gelopen en werd mede daardoor een tactische race. Victor die in het begin achterin liep, rukte tussen 500 en 600 meter op naar de derde plaats. Hiermee creëerde hij voor zichzelf een prima springplank voor de laatste 100 meter. Hierin rekende hij op sterke wijze af met de concurrentie door deze op meer dan een halve seconde te zetten en te finishen in 1.51.53. Ook Sjors Kampen liep in deze race. Hij liet zich echter tussen 400 en 600 meter volledig opsluiten waardoor zijn eindsprint te laat kwam. Hij werd vierde in 1.52.84.

Henk Bakker, Stefan Wessel én Wilfred van Holst kwamen op de 800 meter tot een persoonlijk record in de B-race. Deze race had merkwaardig genoeg wel een haas. Na een snelle opening, kon het Team 4 Mijl drietal sterk oprukken in de laatste 200 meter, resulterend in de goede tijden. Bij de dames kon Olga Muller haar kunststukje van Nijmegen niet herhalen. Nog vermoeid van de race in Nijmegen kwam zij niet verder dan 2.23. Wilmke Boersma deed dat beter, zij benaderde in een goed uitgevoerde race haar tijd uit Nijmegen tot op een halve seconde.

Eerder op de dag werden 1500 meters gelopen. Hierin kwamen Sybren Mulder, Olfert Molenhuis en Marlou Bijlsma net niet aan hun tijden van Nijmegen.