Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het is de trouwe volgers van Team 4 Mijl natuurlijk niet ontgaan. Victor Bouwman komt na een tijdje kwakkelen weer hard richting topvorm. Met een sterk gelopen race in Dortmund waar hij derde werd in 1.53.41 en wederom een sterke race de week erop in Apeldoorn, 2e in 1:51.04, laat hij zien dat hij opnieuw sterk voor de dag kan komen richting de Nederlandse Kampioenschappen aanstaande zaterdag en zondag.

Dit is ook de Atletiek Unie niet ontgaan en zo kreeg Victor afgelopen week te horen dat hij geselecteerd is om de week na het NK een interland te lopen tegen de Belgen.

Tijdens de Toyota Indoor Flanders op zondag 14 februari, neemt Nederland het tegen België op in een interlandwedstrijd 800m. Onder aanvoering van 2 internationale toppers, strijden 3 Belgen tegen 3 Nederlanders om de eer van het vaderland. Het landenteam dat in totaal de meeste punten verzamelt, mag zich de eerste BENE kampioen 800m indoor noemen.

Bij de mannen verdedigen Youssef El Rhafioui, Nils Pennekamp en onze Victor Bouwman de Hollandsche driekleur. Ze krijgen weerwerk van Thomas Matthys, Jan Van Den Broeck en Charles Van Hees.

Wij wensen Victor en natuurlijk ook de ander Nederlanders, heel veel succes in hun strijd tegen de Belgen. Wellicht valt er naast de overwinning op de België voor Victor ook nog een tijd onder de 1:50 te noteren.