Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Team 4 Mijl atleten Adriaan Fransen en Olfert Molenhuis verblijven momenteel voor een trainingsstage in Kenia, het Mekka voor hardlopers. Ze stuurden ons onderstaand verslag waarbij de foto duidelijk maakt dat Olfert en Adriaan niet de enigen zijn die van hun trainingstage profiteren en genieten.

Kenia

We zijn nu net over de helft van onze trainingsstage in Kenia. We verblijven bij Koen Raymakers die naast zijn woning een aantal huisjes verhuurd. Prachtige locatie aan de rand van een vallei met uitzicht op bergtoppen en stromende rivieren.
Onze trainingen verlopen goed, we hebben de eerste week erg moeten wennen aan de hoogte maar ook aan de heuvelachtige en oneffen paden. We lopen hier geen meter vlak en onze enkels, benen en longen worden hier iedere dag getest. We hebben erg veel mooie indrukken opgedaan van het land en ook hoe het hardlopen hier leeft. We worden bij iedere duurloop aangemoedigd door de kinderen die langs de weg staan of al rennend naar het hek lopen om ons aan te moedige.

Daarnaast is het Team 4 Mijl logo vanaf heden veelvoudig te zien in Kenia. Via trainer Eddy Kiemel hebben wij een aantal shirts en broekjes van Team 4 Mijl verspreid onder Keniaanse atleten, die daar getuige de foto erg blij mee zijn.

Beide werken we nu toe naar de marathon van Rotterdam. Adriaan zal hier zijn debuut maken en Olfert zal hier van start gaan om de EK limiet te slechten. De eerste wedstrijd zal voor beide heren de CPC loop in Den Haag worden.

Adriaan en Olfert