Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Amsterdam/Emmeloord– Zondagmiddag werd de tweede competitiedag voor de senioren op diverse atletiekbanen in het land afgewerkt. De vrouwen van Groningen Atletiek traden in Amsterdam bij AAC aan in de 1e divisie. De mannen van GSAV Vitalis werkten hun programma in de 2e divisie af in Emmeloord bij AV NOP.

Henderyke Wonink liep haar eerste 400 meter horden wedstrijd. Dit leverde haar meteen een persoonlijk record op en met een tweede plaats in 62.46 kon zij niets anders dan tevreden zijn. Fabian ten Kate mocht zijn geluk beproeven op de 1500 meter. Hij bleek een etappe van 9,7 kilometer die hij de dag ervoor bij de Lauwersloop had gelopen goed verteerd te hebben. “”Direct na de start nestelde ik mij op de 3e plaats, mooi uit de wind met zelfs nog een loper aan mijn schouder om de zijwind op te vangen. Ideaal, want er stond een forse bries””. Na enkele 5000 meters bleek het met zijn snelheid nog dik in orde te zijn en kon hij versnellen in de laatse ronde. In het kielzog van twee andere atleten liep Fabian naar een tijd van 3:59.38, een persoonlijke record met eenhonderste van een seconde.

Wageningen– Vrijdagavond 27 mei reisden vijf Team 4 Mijl atleten af naar de eerste Wageningen Trackmeeting van dit jaar. Bart Maas liep zijn eerste 800 meter van het seizoen. Hij nam na de eerste bocht de derde plaats in beslag en kon deze 500 meter vasthouden. De doorkomst van 59 seconden wees uit dat hij onder de grens van de 2 minuten kon gaan duiken. Helaas verloor hij iets te veel tijd op dit schema en met een prima eindschot zette hij de klok stil op 2.00.03.

Vervolgens was het de beurt aan Maarten Hindriks, Edwin Slijkhuis en Stephan Schriemer op de 1500 meter. In de eerste serie wilde Maarten zich revancheren op zijn mindere eerste wedstrijden en Edwin wilde eens kijken of hij nog wat snelheid in de benen had. Het werd een drukke en rommelige race met 18 atleten. Maarten begon sterk, en kon vooraan eenvoudig mee. In de laatste 500 meter voelde Maarten dat hij ging winnen: “”Ik had namelijk nog heel veel over en mijn slotronde is altijd goed. Echt in de laatste 500 meter liepen er jongens in baan 1 tot en met 4, waardoor ik er niet langs kon. In de laatste 400 kwam ik zelfs bijna ten val en kon ik me met mijn hand nog net opvangen, waardoor ik staande bleef. Helaas was er toen een groot gat tussen mij en de groep””. Maarten probeerde nog zo hard mogelijk door te lopen en bereikte de streep in 3:59.80. Hij kan terug kijken op een sterke race en een goede mentale opsteker.

Voor Edwin ging de opening in de eerste serie iets te hard waardoor hij daarna terug moest schakelen in tempo om de race nog wel te kunnen uitlopen. Op het laatst hervond hij zich iets en liep een klein persoonlijk record met 4:07.21. Stephan liep in de tweede serie attent aan de kop mee. Echter een te harde tussenronde, om verloren tijd goed te maken, moest hij bekopen in de laatste ronde. Hij finishte in een voor hem teleurstellende race in 4:13.10. Jolien de Waard sloot de avond af met een 5000 meter. Achter haas Edwin gingen de eerste twee kilometer keurig op schema. Daarna begon Jolien het zwaar te krijgen en kon zij het tempo niet goed meer volgen. Het liep niet meer zoals ze wilde en ze besloot na 3500 meter uit te stappen.