Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een handjevol atleten van Team 4 Mijl kwamen dit weekend in actie bij de competitiewedstrijden, waarbij gestreden wordt voor promotie naar een hogere divisie.

Harderwijk
De mannen van Vitalis moesten in Harderwijk aan de bak. Joshua Koning, Freek Lier en Fabian ten Kate representeerden deze vereniging op respectievelijk 400, 800 en 5000 meter.
Joshua, die een voortvarende start kent van zijn atletiekcarri̬re Рwaarbij hij elke wedstrijd telkens een hapje van zijn 800 meter tijd afsnoept Рkoos dit weekend voor een snelheidsprikkel in de vorm van een 400 meter. Hij klokte 53.30 en daarmee een 8e plek op deze afstand.
Freek mocht zich op de 800 meter van zijn beste kant laten zien. Hij wist in de buurt van zijn persoonlijk record uit 2014 te komen: 1.57.45 kwam er in Harderwijk achter zijn naam te staan.
Fabian bemachtigde een 3e plek op de 5000 meter. Hij wist zijn beste tijd niet te verbeteren en kwam tot 15.37.09.

Ede
De mannelijke leden van Groningen Atletiek waren present in het zonnige en warme Ede. Rob ter Burg en Joris Kampen kwamen hier in actie op de midden-lange afstanden. Rob snelde naar een eerste plaats op de 800 meter en noteerde 1.56.68. Hij was daarmee ruim zes seconden sneller dan de nummer 2 en pakte flink punten voor de club.
Voor Joris bleek zijn 5000 meter een zware dobber te worden. Eerst speelde de harde wind hem parten, maar desondanks bleef hij tegen deze felle wind in de kop houden. Vervolgens kreeg hij te maken met een pittig zonnetje die wederom zijn mentale hardheid testte. Met zijn jarenlange ervaring en ijzersterke wilskracht wist Joris deze strijd der elementen te winnen en daarmee de winst te pakken, met een ruime voorsprong op de nummer 2.

Zoetermeer
De dames van Groningen Atletiek hebben een zwaar competitieseizoen achter de rug in de 1e divisie. Daar waar zij enkele jaren nog medailles haalden in de eredivisie, moeten ze nu hard vechten om degradatie naar de 2e divisie te voorkomen. Namens Team 4 Mijl stonden Marlies Huigen en Elisa de Jong aan de start.
Marlies kampte met problemen aan haar bilspier, maar startte desondanks op de 400 en 4×100 meter om te kijken hoe deze klacht zich zou houden.
“Tijdens de 400 was ik goed weg en kon ik hem aardig doortrekken, alleen na 250 meter begon ik mijn bil toch wat te voelen. Hierdoor durfde ik niet door te pushen. Ik finishte als vijfde in de snelste serie, in een tijd van 57.56. Dit viel me erg mee en is weer sneller dan de vorige 400 meter. Er zit nog meer in als mijn bilspier weer goed is,” aldus een niet geheel ontevreden Marlies. Aan het einde van de dag liep ze met de Groninger dames nog een estafette, waarbij ze niet maximaal ging in verband met haar blessure.

Elisa de Jong had een erg vol programma: op het programma stond een 800, een 3000 en een 4×100 meter. Met een virusje achter de rug bleek de power te ontbreken.
“Ik was afgelopen week ziek, dan hakt een virusje er wel in,” zo zegt Elisa. “2.20.73 op de 800 meter en 10.51.17 op de 3000. Ik heb de 3000 rustig gelopen op gewone schoenen. Voor de punten van het team heb ik meteen daarna mijn spikes aangetrokken voor de 4×100. Een druk en gevarieerd dagje.”