Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

400 meter:
Linda Swart werd, ondanks een seizoensbesttijd van 59.27, 4e in haar serie en daarmee uitgeschakeld.
Marit Dopheide wist nipt haar serie te winnen in 58.72. Hiermee ging ze door naar de halve finale later op de dag. In deze halve finale werd ze 2e in 56.78 (beste seizoenstijd) en mag daardoor morgen starten in de finale 400 meter.
Pascal Remminga kwam op deze afstand voor het eerst onder de 50 seconde met een tijd van 49.99 en werd daarmee 4e in zijn serie. Bij het invoegen na 200 meter miste hij wat overtuiging en body en raakte hierdoor wat in de verdrukking. Hierdoor kwam hij net tekort voor een halve finaleplaats.

800 meter:
Caressa Toonstra kwam als enige dame op deze afstand in actie en wist wederom iets van haar pr af te schrapen om het nu te zetten op 2:26.53. Hiermee werd zij 5e in haar serie en daarmee uitgeschakeld voor de finale.

Bij de heren wist Team 4 Mijl twee finaleplaatsen te behalen met Victor Bouwman en Wilfred van Holst. Beide starten in de 2e serie en hadden de pech of misschien wel het geluk dat dit de snelste serie bleek te zijn. Met 1:52.71 voor Victor en 1:53.02 (PR) voor Wilfred werden zij 3e en 4e in hun serie, maar mochten desondanks als de twee tijdsnelsten door naar de finale op zaterdag.
Uitgeschakeld werden; Jasper Sinnema, 5e in zijn serie in een nieuw pr van 1:58.24 en Andrew Haris Laressen, 5e in zijn serie met ook een nieuw pr van 1:56.98. Twee mooie PR”s voor beide mannen dus, maar net te weinig voor een finaleplaats.

1500 meter:
1 man aan de start voor Team 4 Mijl en dan ook een beste. Stefan Wessel liep een erg sterke 1500 meter en wist zijn serie van kop af aan te winnen in 3:58.47. Na een harde start trok Stefan vol door en liet de concurrentie ver achter zich. Het laatste stuk bleek hij genoeg over te hebben om zijn leidende positie niet uit handen te geven. Naast een overtuigende zege was dit bovendien een nieuw PR voor Stefan. Morgen mag hij wederom aan de bak in de finale!

Met een totaal van 6 PR”s, 2 seizoensbesttijden en 4 finaleplaatsen mag worden gezegd dat, ondanks de vaak barre omstandigheden op de baan in Groningen, trainers Eddy Kiemel en Guido van Weeren er zeer goed in zijn geslaagd om al hun atleten topfit en messscherp aan de start te krijgen. Laten wij hopen dat ook morgen een geslaagde dag zal worden voor Team 4 Mijl met misschien wel een medaille.