Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

ApeldoornJolien de Waard heeft op de 3000 meter in een nieuw persoonlijk record van 10:19.26 een bronzen medaille veroverd. Twee jaar geleden liep Jolien haar laatste indoorwedstrijd en ze was dan ook wat voorzichtig met haar voorspellingen vooraf. Het tempo zakte in gedurende de race, maar ze ging bij een tempoversnelling niet mee met de latere nummer twee. “”Twee rondes voor het einde kon ik zelf door versnellen en de nummer drie voorbij en werd het dus brons. Ik denk zeker dat het nog wel harder kan!””.

Maarten Hindriks beet namens de mannen het spits af op de 1500 meter. Hij meldde: “”Ik had vooraf goede kansen, maar vandaag was ik gewoon niet goed genoeg””. Van achteruit nestelde hij zich op de derde plaats in de race, maar toen er halverwege werd versneld kon Maarten helaas niet mee. Hij finishte in een tijd van 4:03.70. Freek Lier kwam in de tweede serie goed uit de startblokken en liep zelfs even aan de leiding. Helaas kon hij dit niet volhouden en zakte hij langzaam weg. Freek kwam uit op een tijd van 4:02.95.

Bernice Meijer liep in een spannende 400 meter serie een nieuw persoonlijk record van 57.01. Deze tijd belooft nog wat voor het outdoor seizoen. Zij werd op het laatste rechte stuk nog net gepasseerd en finishte als vierde in haar serie.

800 meter vrouwen en mannen
De grootste delegatie Team 4 Mijl atleten stond aan de start van de 800 meter. Maar liefst negen atleten, vier vrouwen en vijf mannen, maakten hun opwachting. En zij maakten deze deelname meer dan waar. Maar liefst twee vrouwen en vier mannen wisten een finaleplek te bemachtigen. Niet eerder was Team 4 Mijl zo dominant aanwezig op deze middellange afstand.

Suzanne Voorrips en Marlies Huigen loodsten elkaar in de eerste serie op de 800 meter naar een degelijke eindtijd. Marlies nam het eerste deel voor haar rekening, en kwam halverwege iets te langzaam door. Marlies vertelde:“”Uiteindelijk toen Suzanne het overnam ging het tempo weer omhoog, mijn laatste ronde ging erg goed en daardoor finishte ik achter Suzanne in 2.11.12, dit bleek genoeg te zijn voor de finale van morgen””. Suzanne won de serie in 2.10.59 en zal morgen alles op alles zetten voor een medaille. Ellen Jansen en Carlijn Wagenaar troffen elkaar in de derde en laatste serie. Sifan Hassan startte voortvarend waardoor het hele veld uit elkaar werd getrokken. Carlijn en Ellen bleven gedurende de race dicht bij elkaar en finishten als vierde en vijfde in respectievelijk 2.19.73 en 2.20.16. Ellen zei achteraf over haar race: “”Voor m”n gevoel zit het wel goed met de vorm, maar kwam het er vandaag niet uit. Volgende week bij het NSK nog een kans, waar ik hopelijk meer aan m”n serie zal hebben””.

Bram Buigel en Jaap Gerben Vellinga profiteerden met twee persoonlijk records maximaal van het haaswerk van Thijmen Kupers. Vooraf hadden de mannen bedacht dat ze zo gezamenlijk door konden dringen tot de finale, en dit plan werkte perfect. Jaap Gerben noteerde 1.50.11 en kwam hiermee erg dicht bij de 1.50 grens. Bram liep 1.51.24, ook slechts maar een fractie boven zijn beste outdoor tijd. Thijmen won de serie in 1.49.04. Jelmer Lenstra was scherp in de tweede serie en pakte gelijk de tweede positie in de wedstrijd. Jelmer liep alert en schoof op tijd door naar de koppositie. “”De laatste ronde het initiatief genomen om alles eruit te halen. Helaas was het niet voldoende voor winst in de serie””, aldus Jelmer. Jelmer finishte in 1.53.19, kort achter winnaar Bob van der Ham. Wessel van Veenen kwam in de vierde serie in actie en nestelde zich gelijk aan de kop. Hij liet zich later passeren, maar bleef goed meedoen. In de slotronde bleek hij nog voldoende over te hebben en stelde met een snoekduik de winst en daarmee een finaleplek veilig. Wessel hield de nummer twee met 0.02 seconden achter zich en kwam uit op 1.53.63.