Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Na een jaar van afwezigheid is Nijmegen Global Athletics terug. Dat het niveau nog steeds zeer solide is bleek woensdagavond op Brakkenstein, in goede sfeer werden een aantal uitstekende prestaties neergezet. Ook de atleten van Team 4 Mijl lieten zich van hun goede kant zien.

Voorprogramma
Aan het einde van de middag kwamen de eerste atleten in actie op de 800m en 1500m. Jolien de Waard liep de eerstgenoemde afstand en deed dat een stuk sneller dan haar laatste wedstrijd. Met 2.22.68 is ze weliswaar nog niet zo snel als afgelopen indoorseizoen en haar PR is nog buiten bereik, maar de stijgende lijn is ingezet.

Niek Blikslager en Rob ter Burg liepen in de C-serie de 1500m. Vanaf de start was er een Pool die meteen het hazenpad koos en ver voor het veld uit liep. In de volgende groep liepen Rob en Niek van achteren en schoven langzaam op in het veld, met nog 1100m te gaan nam Rob de kop over en trok goed door naar de streep. Niek wist echter te volgen en op het laatste stuk nog net tweede te worden achter de Pool in 3.59.15, vlak voor Rob die met 3.59.20 een PR noteerde en voor het eerst de 4 minutengrens doorbrak. “Er zit nog meer in aangezien het geen snelle race was en de slotronde goed was” stelde Rob.

Hoofdprogramma
Later op de avond liepen Brian Kamstra en Riccardo Sprong de B-race van de 1500m. Riccardo en Brian zaten gelijk vanaf de start goed voorin, maar daar waar Riccardo goed wist te handhaven zakte Brian na 600m langzaam door het veld heen naar achteren. “Na 600m liepen mijn benen al vol en werd het zwaar”. Toen Brian een achterstand op de groep kreeg stapte hij na 1300m uit de wedstrijd. Riccardo was ondertussen in een strijd om de eerste plaats verwikkeld en schoof goed op met nog 300m te gaan. Op de laatste 50m viel hij echter een beetje stil maar hij was blij verrast met zijn 3.54.31. “Dit is wederom een verrassing, ik had niet gedacht hier nu al te staan” zei een licht euforische Riccardo.

Stefan Wessel liep in de A-race op de 1500m. Gelijk na de start koos hij een positie achterin het veld en wist zich langzaam iets naar voren te werken. “Het tempo lag meteen hoog en ik wilde uit het gedrang blijven”. Met een goede slotronde was hij sneller dan in Hoorn en naar alle waarschijnlijkheid onder de 3.50 (tijden nog niet bekend). “Erg lekker gelopen, achteraf misschien wat meer in het midden van het veld mee moeten lopen maar nu kon ik wel hard finishen” sprak een tevreden Stefan.