Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op een warme, maar bewolkte en windstille vrijdagavond stond de vijfde van zes Trackmeetings in Utrecht op het programma.

Op de 1500 meter stonden Bram Buigel en Marlies Huigen aan de start, Marcella Herzog waagde een poging op de 3000 meter.

1500 meter
Bram, die tijdens een enerverend NK zijn eigen finaleplek opofferde om Thijmen naar de WK te loodsen, mocht als eerste van de Team 4 Mijl atleten starten op de 1500 meter. Ondanks dat zijn lichaam niet top voelde, sleepte hij er een enorm dik pr uit: 3.58.59 en een derde plaats in de snelste serie. Zijn oude persoonlijk record stamt nog uit de tijd dat Bram nog “Brammetje” heette: 4.21 (2012).

“Het was een zware beslissing om nog te gaan lopen, want de focus stond na de NK niet echt meer op trainen en hardlopen. Dus ik moest me er nog heel erg toe zetten om een 1500 meter te doen,” vertelt Bram. “Ik heb gewoon lekker een bepaald tempo vastgehouden (4.00), dat lukte heel makkelijk en ik kon daardoor in de laatste ronde nog versnellen.”
En zo rolde er – onverwacht- nog een tijd onder de 4.00 minuten uit op een afstand die Bram achteraf als “toch best wel leuk” bestempelde. Bram: “Een goede afsluiting van het seizoen met een mooie tijd!”

Ook Marlies gaf aan dat ze de 1500 meter leuk vond om te doen: “Van te voren dacht ik: “Poeh dat zijn veel rondjes,” maar de wedstrijd ging eigenlijk vrij makkelijk. Het tempo voelde zelfs wat te langzaam aan.”
Door het gedrang in de grote groep moest Marlies noodgedwongen veel extra meters in baan 2 maken. “Met nog 400 meter te gaan dacht ik: “nu moet ik wel gaan”. Via baan 3 ben ik er langs gegaan en heb ik mijn versnelling ingezet, na 200 meter heb ik nog een keer aangezet en dit resulteerde in een tijd van 4.30.28.”

Deze tijd betekende slechts een fractie naast haar pr, en die stamt zelfs uit het tijdperk dat Marlies nog niet bij Team 4 Mijl aangesloten zat. “Een prima tijd dus, maar er zat meer in.”

Ook voor Marlies een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen waarin ze op zowel de 400 als 800 haar persoonlijke records flink aangescherpt heeft.

3000 meter
Marcella, die op de NK nog het zilver om haar nek kreeg omgehangen, liet zich in Utrecht door luxe haas en teamgenoot Wouter Ploeger naar een nieuw pr loodsen: 9.29.66

Ondanks een verbetering van haar pr, was ze niet helemaal tevreden met deze tijd: met haas Wouter gingen ze weg op een tijd van 9.24, maar in deze missie slaagden ze helaas niet.