Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De deelnemers bij de Recordwedstrijden van AV Hollandia werden dit jaar geteisterd door gure regenbuien en een flinke wind. Maar liefst 17 atleten van Team 4 Mijl kwamen hier in actie op de 400m, 800m en 1500m. Dit leidde tot prima prestaties en enkele PR”s voor onder andere Marcella Herzog en Henderyke Wonink.

400m
De sprint-equipe van Team 4 Mijl nam in zijn geheel deel op de 400m in Hoorn. De lange-horden lopers Damien Bourguin en Henderyke stonden beiden op de startlijst van de 400m. Damien kwam hier slechts tot 51.59, waarmee hij verre van blij was. “I was amazing of course. But my last 100m was terrible.” Henderyke wist haar PR te verbeteren naar 56.96 en verbrak hiermee voor het eerst de 57-grens. In dezelfde race liep Bernice Meijer haar snelste outdoor tijd ooit in 57.10. Toch kon deze tijd haar niet tevreden stellen. Dominique Veninga won haar serie in een knappe 57.86.

800
In de A-race van de 800m vrouwen mocht Suzanne Voorrips net als vorig jaar de strijd aan gaan met Manon Kruiver. Marlies Huigen, die afgelopen seizoen kampte met een achillespeesblessure en nu op de weg terug is, was de haas van deze serie. Suzanne wist dit jaar helaas niet van Manon te winnen maar benaderde haar PR met 4 honderdsten door tot een eindtijd van 2.06.65 te komen. “Dit was een goed begin van het seizoen en ik heb hoge verwachtingen van de wedstrijden die nog komen gaan.” Carlijn Wagenaar wist tot een tweede plaats te komen in het naprogramma met een tijd van 2.19.02. Ellen Jansen kwam helaas niet zo goed uit de verf. De doorkomsttijd van de eerste ronde was goed maar in de tweede ronde koos ik er helaas voor om achter Carlijn te blijven in plaats van haar in te halen.” Ze finishte uiteindelijk in 2.20.73.

Bij de mannen streden er maar liefst drie atleten van Team 4 Mijl voor de winst in de A-race van de 800m. Jaap Gerben Vellinga, Bram Buigel en Wessel van Veenen gingen de strijd aan met elkaar en hun concurrenten om te zien wie er de beste kaarten had. Jaap Gerben werd vierde in deze race in een degelijke tijd. “De eerste 600m voelden zeer ontspannen, maar toen Richard zijn versnelling inzette, was ik niet goed genoeg om mee te gaan. Ik weet wel zeker dat ik nog veel harder kan dan deze 1.50.41!”. Wessel begon iets behoudender, waardoor ook hij de eerste anderhalve ronde goed kon ontspannen. “Hij opende zijn seizoen in 1.52.13, wat naar eigen zeggen perspectief biedt voor nog snellere tijden.Bram Buigel had helaas vanaf het begin van de race het goede gevoel niet te pakken. Ondanks een fantastische eerste bocht kon hij er vandaag niet meer van maken dan 1.55.88. Jelte ter Braake mocht vandaag ook het spits van zijn seizoen afbijten. De junior die zich sinds dit jaar bij Team 4 Mijl aangesloten heeft, kwam in het naprogramma tot een tijd van 2.02.88.

1500m
Op de 1500m had Team 4 Mijl vijf ijzers in het vuur, wat resulteerde in winst bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de vrouwen kwam Marcella tot de overwinning in 4.28.03. “Na 400m merkte ik dat het tempo te laag lag en toen heb ik zelf de kop over genomen. Ik wilde graag winnen en dat is gelukt,”aldus een opgewekte Marcella. Jolien de Waard kon in dezelfde race zichzelf helaas niet verrassen en deed er 4.49.39 over om de meet te bereiken.

Bij de mannen zorgde Niek Blikslager voor de winst in 3.52.61, waarbij hij niet ver van zijn PR verwijderd bleef. Niek vindt dit een prima tijd voor dit moment van het seizoen en loopt woensdag alweer een 1500 in Nijmegen. Maarten Hindriks had veel last van de gure omstandigheden van vandaag. “Mijn armen verzuurden door de kou, wat me wel 2 a 3 seconden gekost heeft”. Met 4.02.15 was Maarten dan ook niet tevreden te stellen. Ook Freek Lier kon zichzelf helaas niet verrassen. “De afgelopen trainingen gingen zo goed dat ik van vandaag wel meer verwacht had dan deze 4.04.95”.