Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De traditionele “vrijdag de 13e” pakte voor een deel van Team 4 Mijl niet zo ongelukkig uit als deze dag doet voorspellen.

Met één PR, een bijna PR en meerdere beste seizoensprestaties kon het overgrote deel van de Groningse equipe tevreden huiswaarts keren.

De sprintdames Britte Duijn en Inge Bootsma liepen beide de 400 meter. Britte kwam hier met 58.41 tot een evenaring van haar beste seizoensprestatie die ze tijdens de NK Junioren liep. Tevens liep Britte een 100 meter in 12.85, wederom een season best.
Inge liep een matige 400 in 60.74. Inge, die graag onder de grens van 60 seconden wilde duiken, was zeer ontevreden. “Heel erg balen, ik had hier veel meer van verwacht.” Zondag zal zij bij de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven op de 400 meter starten.

Een vijftal mannen startte op de 800 meter. De ingeschakelde Thijmen Kupers, die het treintje op snelheid diende te houden, opende met 56 seconden op de klok niet bijster hard. In zijn kielzog volgden Team 4 Mijlers Stefan Wessel, Riccardo Sprong, Victor Bouwman, Jasper Sinnema en Andrew Harris Larasen.
Van deze mannen wisten Stefan en Riccardo het tempo het beste door te trekken. Stefan benaderde zijn twee jaar oude PR tot op zes honderdste: 1.52.37 en finishte als tweede.

Stefan over zijn race: “Richting 600m doorgeschoven naar de tweede plek achter Thijmen. Ik viel de laatste 20 meter een beetje stil, waardoor Jurjen Polderman nog net voorbij kwam. Net geen PR maar zeker tevreden.”

Riccardo liep in Stefans spoor naar een nieuw PR van 1.52.43. “Erg blij mee, was een leuke race. Zondag op vakantie dus een goede afsluiter,” aldus een tevreden Riccardo.

Victor kon geen potten breken en bleef ver verwijderd van zijn PR met 1.53.34. Achter Victor verbeterde Jasper zijn beste seizoensprestatie naar 1.55.47. Andrew had zijn dag niet en finishte in de achterhoede.