Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het traditioneel goede weer liet ook dit keer niet verstek gaan tijdens de 4 Mijl. Een strak blauwe hemel en een lekker zonnetje maakten het voor de lopers en toeschouwers aangenaam vertoeven op de weg van Haren naar Groningen. De atleten van Team 4 Mijl gaven uiteraard in grote getale acte de presence, met een aantal uitstekende prestaties als gevolg.

De beste prestaties werden geleverd door Marieke Falkmann en Olfert Molenhuis. Marieke eindige knap als achtste in het sterke veld. Met een goed opgebouwde race en een sterke slotkilometer wist ze haar prestatie van vorig jaar met anderhalve minuut te verbeteren. Ze laat hiermee duidelijk zien dat haar voorbereidingen op het crossseizoen in de goede richting gaan.

Olfert laat in zijn eerste serieuze test na het afronden van studie duidelijk zien dat hij weer een opgaande lijn te pakken heeft. “Ik ben back on track” aldus een opgetogen Olfert die zijn beste tijd op de 4 Mijl aanscherpte met 8 seconden.

Bij de junioren liet Elisa de Jong zien ook de lange afstanden goed aan te kunnen, de net tot het team toegetreden C-juniore liep met een tijd net onder de 25 minuten naar een zeer goede vijfde plaats in de junioren wedstrijd.