Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdag 18 juli stond in Heusden-Zolder de ��n na sterkste atletiekmeeting van Belgi� op de agenda. Namens Team4Mijl waren het Marlies Huigen, Suzanne Voorrips, Thijmen Kupers, Bram Buigel, Jaap-Gerben Vellinga en Wessel van Veenen die op de mondopiste van stadion de Veen op jacht gingen naar persoonlijke records. Allen over 800m.

800m vrouwen

Allereerst was het de beurt aan Marlies en Suzanne. Omdat Marlies op het laatste moment nog een serie werd opgeschoven kwamen Suzanne en Marlies bij elkaar in de race terecht.
Ondanks het hoge aanvangstempo konden beide dames een goede positie in het veld bemachtigen. Marlies koos vanuit de start positie in het spoor van Suzanne en stond haar plekje niet meer af. Voor de tweede week op rij liep Marlies naar een dik persoonlijk record. Na 2.07.45 stopte zij de klokken.” Vanaf het begin zat ik er eigenlijk niet lekker in, dit kwam waarschijnlijk door het hogere tempo wat ik de wedstrijden hiervoor niet heb gehad. Ik kon tot het laatste moment in het spoor van Suzanne blijven, alleen de laatste 20m verzuurden mijn benen wel heel erg.”

Voor Suzanne was het haar eerste wedstrijd sinds de Universiade. Fysiek gaf zij aan alweer goed hersteld te zijn van haar inspanningen in Zuid-Korea, mentaal had Suzanne echter moeite zich volledig op te laden voor deze wedstrijd. Van een mindere focus leek na het startschot echter geen sprake meer. “De race werd hard gemaakt aan de voorkant dus kon ik mooi meelopen zonder energie te verspelen. De eerste 600m liep ik hierdoor uit de wind waardoor ik op het laatste rechte stuk nog een plekje op kon schuiven.”

800m mannen

Bij de mannen was het als eerste de beurt aan Wessel van Veenen en Jaap-Gerben Vellinga. Laatstgenoemde liep een strakke wedstrijd en moest uiteindelijk alleen Willem Dudink voor zich dulden. Met 1.52.37 liet Jaap zo vlak voor de NK nog een officieel PR noteren.

In diezelfde race liet Wessel na een aantal mindere wedstrijden zien, de stijgende lijn weer gevonden te hebben. “In tegenstelling tot voorgaande weken liep ik vandaag tussen 400 en 600 goed door. Mijn laatste 100m liet nog wat te wensen over maar bied speelruimte voor de NK.” Wessel finishte als 7e in zijn serie in 1.54.54

Even later was het de beurt aan Bram. In serie 4 van het voorprogramma had Bram het moeilijk. Met 1.53.25 en een 7e plek in de race, kon hij helaas geen potten breken.

Last but not least was het de beurt aan Thijmen Kupers. De afgelopen weken had Thijmen weinig geluk gehad tijdens zijn races. In Heusden ging hij in de B-race opnieuw opzoek naar de vereiste WK-limiet van 1.46.00. Met een zeer sterk slot miste hij deze chrono wederom nipt. In 1.46.14 pakte hij wel de winst in de B-race en noteerde bovendien de derde 800m-tijd van de dag.