Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hengelo – Zondagavond maakte Thijmen Kupers zijn opwachting in het sterkst bezette internationale atletiekevenement van ons land, de FBK Games in Hengelo. De weergoden waren de atleten en supporters niet erg gunstig gezind, en regelmatig konden de paraplu”s worden opgestoken. Hij had vooraf ingezet op winst voor eigen publiek.

Thijmen begon sterk aan zijn race. Achter haas Bram Som en de jonge Keniaan Tarbei nam hij na de eerste bocht zijn plek in. Deze tweede stek kon hij tot aan 700 meter behouden, maar juist toen hij de Keniaan aan de buitenkant wou passeren, verkrampte zijn benen en was het overleven geblazen op het laatste rechte stuk. De Braziliaan Abreu Paes kwam Thijmen de laatste 50 meter voorbij, waardoor hij als derde eindigde. Zijn eindtijd van 1.46.27 bleek een fractie langzamer dan in Shanghai. De komende twee weken zullen voornamelijk in het teken staan van trainen om daarmee het juiste gevoel te vinden voor de volgende wedstrijdperiode.

WageningenThomas van Laar liep zondagmiddag zijn eerste baanwedstrijd van het seizoen. Hij waagde zich meteen aan een kampioenschap, namelijk het Nederlandse Studentenkampioenschap, georganiseerd door Tartlétos in Wageningen. Tijdens het indoorseizoen is Thomas geblesseerd geraakt en moest hij veel alternatieve trainingen doen. Deze trainingen heeft hij goed verwerkt. Thomas liep een keurige eerste race en werd daarmee gelijk studentenkampioen op de 800 meter. Zijn tijd van 1.56.96 hoopt hij komende weken nog verder aan te scherpen.