Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In Zürich vond afgelopen week de Diamond League plaats. Aanvankelijk hadden zowel Thijmen Kupers en Wouter Ploeger een uitnodiging ontvangen om Nederland te vertegenwoordigen op de “American Relay”. Helaas moest Wouter afzeggen wegens een blessure aan zijn achillespees.
Samen met zijn landgenoten Bram Peters en Jorian Damen (als vervanging voor Wouter) reisde Thijmen donderdag af naar het koude en natte Zwitersland.

Bij de incourante American Relay is het de bedoeling dat de lopers tezamen zo snel mogelijk 3000 meter afleggen, ongeacht welke afstand ze individueel lopen zolang dit maar meer dan 100 meter per persoon is. Bram, Jorian en Thijmen liepen elk 5×200 meter (met elk 400 meter rust). Ondanks een geblesseerde Jorian, die halverwege de race last kreeg van z”n hamstring, kwamen ze uiteindelijk tot een tijd van 6.34.49 waarmee ze beslag legden op een keurige zesde plaats.

Tussen de “Weltklasse” staan is uiterst indrukwekkend, zo beaamt ook Thijmen. “Opsomming van mijn eerste Diamond League ervaring: gaaf publiek, zware wedstrijd, respect voor Jorian, top wissels met Bram, Usain Bolt die drie woorden tegen me heeft gezegd, top races en 20 kippenvel momentjes!”