Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

GRONINGEN – Maandag 11 juli beleefde atleet en onderzoeker Fabian ten Kate van Team 4 Mijl een bijzondere dag. Na een onderzoek naar de medailleoogst per land op de Olympische Spelen 2016, was Fabian gisteren onder meer te horen op de BNR nieuwsradio en was hij te gast bij RTV Noord.
Daarnaast werd de atleet benoemd in een artikel bij de NOS en zal hij dinsdagavond 12 juli te zien zijn bij Editie NL op RTL 4.

Het onderzoek
Maar wat heeft Fabian nu eigenlijk onderzocht? Samen met onderzoekers G.H. Kuper en E. Sterken, heeft Fabian namens de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek gedaan naar hoeveel medailles er per land gewonnen worden op de Olympische Spelen van 2016. Daarnaast is ook voorspeld hoe vaak er goud, zilver óf brons door de individuele landen wordt behaald. Echter kan niet gezegd worden welke atleten de medailles binnen zullen hengelen omdat het onderzoek zich beperkt heeft tot landen.
De resultaten van het onderzoek worden verkregen door onderzoek te doen naar de volgende drie factoren: De resultaten van de Wereldkampioenschappen in het jaar voor de Olympische Spelen, het aantal deelnemers en het thuisvoordeel.

Voor Nederland wordt verwacht dat er acht gouden, negen zilveren en zeven bronzen medailles worden binnengehaald. Hier mee zouden we op de twaalfde plek in de medaillespiegel eindigen. Zoals eerder benoemd is, is het niet bekend of sprintster Dafne Schippers een aandeel heeft in deze voorspelling. Met een beetje geluk heeft onze eigen Thijmen Kupers hier straks misschien wel een mooi aandeel in. “Als Kupers zich nog kwalificeert maak ik er direct 9 goud van”, vertelde Fabian ten Kate de redactie.

Voor als u het artikel wilt lezen, ga dan naar de volgende link:
http://esb.nu/esb/20019401/wie-zijn-de-winnaars-in-rio-de-janeiro