Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend kwamen een aantal Team 4 Mijl dames tijdens de laatste competitiewedstrijd op diverse loopnummers in actie. Hoewel de atletes aan het begin van de dag met hoge verwachtingen de atletiekbaan in Alphen aan de Rijn betraden, slaagden de dames van Groningen Atletiek er uiteindelijk niet in om hun positie in de eerste divisie te handhaven.

800/400
Suzanne Voorrips mocht de spits afbijten op de 800 meter. De atlete die afgelopen weken vrijwel alleen duurvermogen getraind heeft, merkte tijdens haar 800 race dat ze simpelweg snelheid te kort kwam: “Zonder snelheidstrainingen word ik langzaam.” Op de 400 finishte de atlete in een tijd van 1:01.48 en betitelde deze race nadien eveneens als “geen groot succes.”

1500
Jolien de Waard mocht in actie komen op de 1500 meter. In een tactische boemelrace had zij aan het begin van de wedstrijd een mooie positie. Toen na een aantal langzame rondes de versnelling werd ingezet, slaagde de atlete er niet in om met de kopgroep mee te gaan. Jolien gaf aan moeite te hebben met de omschakeling: “Hoewel het erg traag ging in het begin, lukte het niet om mee te versnellen en uit het aanvangstempo te komen.”

100
Marit Dopheide nam de 100 meter voor haar rekening en won deze glansrijk in een tijd van 12.10. Hoewel Marit haar race met overmacht won, voelde zij zich door een tegenstribbelende hamstring genoodzaakt het bij één loopnummer te houden.

3000
Stefanie Bouma startte op de 3000 meter en liep in een tactische race een tijd van 10.26. De atlete finishte als tweede en sleepte daarmee behoorlijk wat punten binnen.

Hoewel het op een gegeven moment duidelijk werd dat het vrouwenteam zou gaan degraderen, wisten Mayken, Machteld, Marieke en Suzanne de dag af te sluiten met een sterke 4 x 400 estafette. Volgend jaar zullen de dames weer voor promotie strijden!

Kramprun Varsseveld
Afgelopen weekend stond niet alleen in het teken van baanatletiek. Zo stond Edwin Slijkhuis zaterdagavond aan de start van de Kramprun. Edwin bewees in Varsseveld dat het goed zit met zijn vorm. In een compact en sterk deelnemersveld legde Edwin 5 keer een ronde van 1 kilometer af. De lange afstand atleet finishte als 18de in 15.44 en bleef daarmee slechts 4 seconde van zijn tijd van vorig jaar verwijderd. De atleet sprak na afloop opgetogen: “Ik had nog niet verwacht weer op dit niveau te zitten, dus ik ben zeer tevreden!”