Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met een bijdrage van Marit Dopheide, Marieke Falkmann, Jolien de Waard en Inge Bootsma zijn de dames van Groningen Atletiek kampioen geworden in de eerste divisie en gepromoveerd naar de eredividie. Marit Dopheide leverde individueel een goede prestatie en wist met winst op de 200 meter en 400 meter tweemaal het maximum aantal punten te pakken. Ze liep op de 200 meter een tijd van 23.80. Daarmee voldeed ze aan de eis voor deelname aan het Europees Kampioenschap voor atleten onder de 23 jaar.
Marieke Falkmann was blij met het goede verloop van haar tactische race op de 3000 meter. Vanwege blessures heeft zij nog weinig wedstrijden in de benen. “Bij de laatste versnelling kon ik Helen Hofstede helaas niet eruit sprinten en eindigde ik als tweede. Ik ben vooral blij met gevoel dat ik tijdens de wedstrijd had. Ik merk dat het elke wedstrijd al wat beter gaat en dat de vorm er aan zit te komen.”
Zoals Jolien de Waard het hele seizoen al laat zien, liep zij vandaag ook weer een goede 800 meter. Met een tijd van 2.17.28 seconden haalde zij met haar zesde plaats de nodige punten binnen voor het damesteam. Geen overwinning, maar wel een opvallende prestatie, was er voor Inge Bootsma. Verbeterde zij 2 dagen eerder nog haar PR op de 400mH met een seconde, in Zwolle deed ze dat nog eens dunnetjes over. In plaats van een ruime 69 seconden prijkt er nu een 66.86 achter haar naam.

Hoewel in de loop van de dag al duidelijk werd dat het kampioenschap de dames niet meer zou kunnen ontgaan, bezorgde de afsluitende 4×400 meter Groningen liefhebbers toch kippenvel. Inge startte vlot, moest dat in het laatste deel enigszins bekopen, maar bracht het stokje wel veilig over naar middenafstander Jolien de Waard. Zij toont haar 800m-klasse met een egaal gelopen ronde en gaf toen het stokje over aan “good-old” Majken van Reeken. Zij ging van start alsof ze nooit weggeweest was en haalde twee atletes in, wat uiteindelijk leidde tot een vrijwel gelijktijdige overgave van 3 ploegen (die 3e, 4e en 5e liepen) van het stokje aan de laatste loopster. Voor Groningen was dit Marit, die tegen een achterstand van bijna 60 meter aankeek op de koploper. Het leek echter alsof de rest stilstond, want 250 meter later had Marit iedereen ingehaald. Ze kreeg het op het laatste stuk nog even moeilijk, maar hield voldoende over. Resultaat: eerste plaats in 3.54.89 en een dik clubrecord!

Diverse atleten hebben in de verschillende divisies hun bijdrage aan het clubteam geleverd. Pascal Remminga doet dit met overwinningen op zowel de 200 meter (22.72) als 400 meter (49.63). Wilfred van Holst wist de winst te pakken op de 800 meter (1.51.28) en Andrew Harris Larasen kon hem in deze race volgen naar een tweede plaats in 1.53.74. Stefanie Bouma schreef de 1500 meter op haar naam in een persoonlijk record van 4.48.78; Anouk Everts liep in deze race een tijd van 5.24.33. Met 49.28 en een tweede plaats liet Victor Bouwman zien dat zijn vorm eraan zit te komen. Middenafstander Machteld Mulder liep voor haar club een 100 en 400 meter in respectievelijk 13.33 en 57.88 seconden. Marieke van der Zee nam vandaag de sprintnummers voor haar rekening en liep 13.09 op de 100 meter en een persoonlijk record van 26.09 op de 200 meter.