Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een atleet die op een vrij unieke manier zijn indoorseizoen heeft geopend is Pascal Remminga. Waar menigeen een wedstrijd in Nederland afwerkt of bij gebrek aan wedstrijden naar Duitsland of België uitwijkt, koos Pascal ervoor om in Zweden een 200 meter en 400 meter te lopen. Pascal verblijft momenteel in Zweden om aldaar een trainingsstage te draaien. Ditmaal niet op hoogte of in de tropische warmte, maar in de Scandinavische kou mét een compleet voorziene indooraccomodatie.
In Gothenborg noteerde Pascal een tijd van 22.36 over 200 meter. Dit betekent een evenaring van outdoor-pr. “De race ging iets te gespannen omdat ik té graag een snelle tijd wilde neerzetten.”
Een dag later liep de sprinter een 400 meter in wedstrijdverband en hier had Pascal geen goed gevoel bij. Hij finishte in een magere 50.24 na een te langzame doorkomst. “Een slecht gevoel over de tijd, maar een goed gevoel over de vorm aangezien dat nog veel sneller kan.”

Gent
800 meter-loopsters Marlies Huigen en Jolien de Waard waren naar het zuiden afgereisd om daar de vorm te testen. In de Topsporthal in Gent moest Marlies uitstappen vanwege buikkramp, terwijl Jolien een tijd van 2.23 noteerde.

Amsterdam
Sprintster Marit Dopheide liep zondag in de nieuwe Ookmeerhal te Amsterdam twee maal een 60 meter. Tijdens de eerste reeks benaderde ze haar pr, een week eerder gelopen in Apeldoorn, op tweehonderdste. Haar tweede reeks ging iets langzamer in 7.61. Naar eigen zeggen ontbrak de power enigszins. Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd in Dortmund, waar zij een 60 meter en een 400 meter zal lopen.