Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Donderdagavond 17 mei was het weer tijd voor de Nacht van Groningen. Het is een wedstrijd die dezelfde organisatie kent als de 4 Mijl, daarom stonden er ook dit jaar veel teamleden aan de start.

21,1 km
Om 20.45 werden de deelnemers voor de halve marathon weggeschoten, met in het veld Adriaan Fransen. Adriaan had zijn zinnen op een tijd in de 1:07 gezet. De gehele wedstrijd geeft hij het tempo aan, maar gaandeweg blijkt het parcours niet snel genoeg en uiteindelijk komt de Assenaar wat teleurgesteld over de finish in een tijd van 1:10.17. Wel weer een mooie overwinning voor Fransen, die zich nu gaat richten op het baanseizoen.

14 km
Op de 14 km verschenen 2 lange afstandsmannen van het team aan de start: Joris Kampen en Edwin Slijkhuis. De mannen maakten er een mooie strijd van. Edwin geeft in eerste instantie het tempo aan en slaat na 3 km een gat dat uitgroeit tot 20 seconden. De 2e ronde zakt het tempo wat in, waardoor Joris op 11 km langszij komt. Een kilometer voor het einde pakt Joris een gaatje, maar in een mooie eindsprint is het verschil op de streep slechts een halve seconde in het voordeel van Joris: 48.05 om 48.06. Daarmee blijft Joris in 2012 nog ongeslagen en gaat nu in een aantal grotere wedstrijden op jacht naar persoonlijke records op de 10 km en halve marathon.

7 km
De 7 km was voor veel lopers van Team 4 Mijl een veredelde training. De mannen bleven de eerste 5 kilometer bij elkaar, om vervolgens te versnellen. Wilfred van Holst plaatst een splijtende demarrage, die velen te machtig is, maar Stefan Wessel kan nog aanhaken. In een ziedende eindsprint is Wilfred Stefan net iets te snel af: beiden klokken een tijd van 22.43. Thijmen Kupers completeert het podium in een tijd van 23.02. Uiteindelijk eindigen 7 mannen van Team 4 Mijl in de top 10, met daarin Niek Blikslager (4e), Henk Bakker (6e), Andrew Larasen (7e) en Yannick Akkerman (8e). Daarachter nog noteringen van Chiljen Velvis (11e), Kevin Lek (18e) en Jasper Sinnema (19e). Voor velen een mooie prikkel richting de komende baanwedstrijden, te beginnen aankomende zondag, bij de seniorencompetitie.

Bij de vrouwen was Marieke Falkmann oppermachtig: met een minuut voorsprong op Jessica Oosterloo kwam ze over de streep in een tijd van 24.43. Marlies Huigen legde beslag op de 3e stek in 27.22. Jolien de Waard werd 4e en Monique Elfrink 5e. Sanne Sibbald pakte de 3e plaats in het Studentenklassement in een tijd van 32.31.