Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Gent (BE) – Zaterdagmiddag 16 januari reisden maar liefst negen atleten en twee coaches af naar onze Vlaamse onderburen. De BOSO topsporthal Vlaanderen was het decor voor de opening van het indoorseizoen 2016. De 800 meter was het hoogtepunt van de dag met overwinningen voor Suzanne Voorrips en Jaap Gerben Vellinga.

200 meter vrouwen
Het eerste startschot van de dag was voor Bernice Meijer op de 200 meter. Bernice vertelde de redactie voorafgaand aan de race: “Ik had er veel zin in en was benieuwd hoe het zou gaan“. Ze wist een tijd van van 26.54 te noteren en dit was een prima seizoensopener. “Ik ben tevreden met de tijd maar er valt nog veel te verbeteren.

800 meter vrouwen
Na de 200 meter mochten Suzanne Voorrips, Carlijn Wagenaar, Ellen Jansen en ook Bernice eens laten zien wat ze in hun mars hadden op de 800 meter. In de eerste serie liep Suzanne solo naar een tijd van 2:10.47. De reactie van de winnares: “Ik vind dit een prima tijd om mijn seizoen mee te openen, zeker omdat ik dit solo liep. Dit was een goede prikkel en ik zie veel potentie voor de komende wedstrijden“. In de daaropvolgende serie gingen de andere drie vrouwen met elkaar aan de haal. Carlijn ging hard van start en heeft nog een gedeelte de kop van het veld gepakt. Dit resulteerde uiteindelijk in een derde plek in haar serie in 2:20.89. Bernice kreeg de opdracht om te volgen en niet te hard van start te gaan. Ze wist nog een goede versnelling te plaatsen en finishte net achter Carlijn in 2:21.81. “Ik ben tevreden, de race zelf had beter gekund.
Ellen liep een teleurstellende race en kon geen potten breken tijdens de wedstrijd. Ze kwam over de meet in een tijd van 2.26.16. “Het is duidelijk waar verbetering in zit“, aldus een teleurgestelde Ellen.

800 meter mannen
De coaches hadden vooraf een voorspelling gemaakt over het eindresultaat van de atleten. Favoriet was op voorhand Jaap Gerben Vellinga maar voor de gokkers onder ons viel winst te behalen op Jelmer Lenstra, die een hoge quotering kreeg volgens de bookmakers. Alle mannen van Team 4 Mijl waren ingedeeld in de snelste serie. Tony van Diepen uit Papendal trok de race aan gevolgd door Jaap Gerben. In de laatste ronde snelde Jaap Gerben daar voorbij en wist de winst te pakken in een tijd van 1:52.43. Jaap Gerben: “Het ging goed vandaag maar ik had graag nog een stukje harder gelopen, hetgeen zeker zal komen.” Ook Bram Buigel wist Tony nog net voorbij te snellen en werd tweede in 1:53.66. “Tevreden ben ik zeker en hiermee is een basis gezet voor de rest van het seizoen“, aldus een opgetogen Bram. Jelmer Lenstra wist te verassen en werd vijfde in een nieuw persoonlijk record van 1:54.25. Jelmer: “Het seizoen mooi begonnen en met een PR heb ik de bookmakers weten te verassen!” Vlak daarachter kwam Wessel van Veenen binnen. “Na een matige start wist ik nog een paar mensen in te halen, wat tot tevredenheid stemt“, aldus de atleet die zesde werd in 1:54.55. Thomas van Laar stelde enigszins teleur en werd zevende in 1:56.59.

Ook coach Sybren Mulder blikt positief terug op de wedstrijd: “Ik ben tevreden over de prestaties van onze atleten en dit biedt veel perspectief voor het resterende indoorseizoen.
Over twee weken vervolgen de atleten hun seizoen in Apeldoorn. Het lontje is aangestoken en het vuurwerk zal binnenkort ontploffen.