Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Naast de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren, konden ook de senioren hun grammetjes er af lopen in Oordegem (België) en Coevorden. Baanatletes Marlies Huigen, Suzanne Voorrips en Marit Dopheide kwamen in actie in Oordegem terwijl wegatlete Saffira Kiewit zich van haar beste kant liet zien in Coevorden.

Memorial Léon Buyle te Oordegem
Zaterdag 5 juli vond de Memorial Léon Buyle in Oordegem plaats. Een doorgaans sterk bezette baanwedstrijd in België. Suzanne Voorrips en Marlies Huigen kwamen in actie op de 800 meter. Ze zaten niet bij elkaar in de serie, maar liepen wel nagenoeg dezelfde tijd. Marlies liep voor het eerst in vier jaar een persoonlijk record op de 800 meter dat nu op 2:10.78 staat. Marlies: “Na een harde start en een flinke verzuring op het laatste stuk eindelijk weer een PR gelopen. Op naar de volgende wedstrijd en dit goede gevoel vasthouden!” Ook Suzanne liep een erg sterke race en finishte in 2:10.79, exact één honderdste van een seconde langzamer dan Marlies. “Ik ben blij dat ik weer op dit niveau ben, en heb zin om mezelf de komende weken nog meer te verbeteren”, aldus een uitermate tevreden Suzanne.
Marit Dopheide kwam in actie op zowel de 100 als 200 meter. Ook zou ze nog in actie komen op de 4×400 meter estafette, maar door een afmelding het Noorse team ging deze wedstrijd niet meer door. Op de 100 meter had Marit echter een slechte start, waardoor ze nog tevreden was met haar tijd van 11.72. Ook op de 200 meter ontbrak de scherpte nog wat, maar desalniettemin was haar start wel beter en kon ze goed doortrekken op het laatste stuk. Resultaat: Een nieuwe beste seizoenstijd van 23.63!

De Coevorder Grachtenloop
Na een goed trainingsweekend, zag Saffira Kiewit de 10 kilometer voor vrouwen in Coevorden als een goede afsluiter van dit weekend. Saffira liep ondanks de zware trainingsweek een sterke 10 kilometer. Helaas moest ze concurrente Jacelyn Gruppen voor zich dulden, maar werd ze verdienstelijk tweede in een tijd van 37:15. Dit is ruim anderhalve minuut sneller dan dat ze vorig jaar tijdens dezelfde wedstrijd liep.