Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Groningen– Vrijdagavond 20 mei hebben de atleten van Team 4 Mijl zich van hun beste kant laten zien tijdens de Nacht van Groningen. Podiumplekken werden op alle afstanden behaald, van de 5 kilometer tot aan de halve marathon. Eveneens maakten een aantal atleten hun rentree naar langdurig blessureleed. Allen genoten van het sfeervolle parcours en de vele aanmoedigingen door het publiek. Voor de snelle lopers bleek het soms nog een hele kunst om andere lopers te passeren.

Als eerste ging op de Westerhaven de halve marathon van start, waar Edwin Slijkhuis aan deelnam. De halve marathon bestond uit vier rondes, de eerste ronde met een extra lus om aan de benodigde afstand te komen. Een kleine vijf kilometer liep Edwin op met andere atleten, daarna vervolgde hij zijn weg solo. Dit jaar deden maar liefst 1600 deelnemers mee op de diverse afstanden, wat het gezellig druk maakte op het parcours. Edwin kon zijn rondes redelijk vlak blijven lopen en hij finishte onbedreigd als winnaar in 1:12.56. Op de 10 kilometer nam Fabian ten Kate de honneurs van Team 4 Mijl waar. Hij liet twee atleten in de eerste kilometer gaan en liep de gehele race op een derde plek. Fabian mocht ook uiteindelijk met een tijd van 33.46 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De grootste Team 4 Mijl delegatie kwam uit op de 5 kilometer. Hier maakten Niek Blikslager, Jaap Gerben Vellinga en Freek Lier de dienst uit bij de mannenrace. Niek sloeg na 2,5 kilometer een gaatje en liet zijn achtervolgers niet meer terugkomen. Zijn tijd van 14.59 stemde hem zeer positief, aangezien hij nog wat vermoeid was van zijn race van twee dagen daarvoor. Jaap Gerben liep een keurige 15.13 en Freek moest genoegen nemen met een derde plek in 15.45. Stephan Schriemer kwam als zesde over de streep in 16.34. De overige mannen van Team 4 Mijl deden het wat rustiger aan. Bram Buigel bleef met 18.08 net Rob ter Burg voor, die met een tijd van 18.10 sinds lange tijd weer een wedstrijd liep en hiermee een blessureperiode afsloot. Een minuut daarachter volgde het drietal Maarten Hindriks (19.12), Bart Maas (19.16) en Wessel van Veenen (19.16). Zij genoten alle drie van de sfeer en liepen gezamenlijk een gemoedelijke race. Ook Jelte ter Braake genoot van een rustige loop en kwam in 21.15 over de finish.

Bij de vrouwenrace bleek Sofie Lovdal de sterkste in een tijd van 18.46. Zij hield oud Team 4 Mijl lid Marrijtje Molenhuis achter haar. Stefanie Bouma (vijfde in 19.40) en Marieke Falmann (zesde in 20.05) maakten hun officiële rentree in een thuiswedstrijd. Vooral Marieke is er lange tijd uit geweest en ze genoot dan ook met volle teugen. “”Het voelde als een goede start na een hele lange revalidatie-periode. De komende tijd zal ik rustig blijven opbouwen en vooral genieten van het weer pijnvrij hardlopen””, aldus een opgetogen Marieke. Ellen Jansen beleefde de Nacht van Groningen ook positief: “”Het was een super leuke race, zoveel mensen langs de kant geeft altijd een leuke sfeer. Ik heb de hele race samen met Carlijn Wagenaar gelopen””. Zij kwamen in 22.06 gezamenlijk over de finish.

Utrecht – Vrijdagavond stond ook de tweede trackmeeting in Utrecht op het programma. Jolien de Waard nam daar deel aan de 3000 meter. Jolien liep in haar serie naar een nieuw persoonlijk record in 10:08.26. “”Hiermee verbeter ik mijn PR met 11 seconden. Het ging goed, alleen vond ik de laatste km wel behoorlijk zwaar, maar ik denk dat er nog wel een snellere tijd inzit””, aldus een gemotiveerde Jolien. Zij zal volgend weekend een 5000 meter op de baan doen.