Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Hoewel het einde van het baanseizoen nadert en veel atleten zich opmaken voor een mooi crossseizoen, haalden een aantal Team 4 Mijl atleten afgelopen weekend opnieuw hun spikes tevoorschijn voor het Nederlands Studenten Kampioenschap in Utrecht. De uitstekende prestaties van het vrouwenteam leverden een eerste plek op. Het mannenteam bleef helaas net buiten het podium.

Mannenteam
Frank Blikslager kwam in actie op de 5000 meter en slaagde er in een mooi vlakke race te lopen. Na een snelle slotkilometer liep hij solo naar een tijd van 14:46.22. Maarten Hindriks startte op de 1500 meter en kwam na een spannende race als tweede over de finish. Op de 4×800 meter bewezen Frank, Fabian ten Cate, Maarten en Jaap-Gerben dat zij een sterk team vormen. Met een ruime voorsprong op de rest finishten de heren net onder de 8 minuten.

Vrouwenteam
Bij de vrouwen zette Marlies Huigen een reeks mooie prestaties neer. In de Zweedse estafette liep zij als eerste loopster een mooie tijd van 57/58 seconde op de 400 meter. Deze ijzersterke prestatie droeg er helaas toe bij dat haar eigen 400 meter race niet naar behoren verliep. Een snelle verzuring zorgde ervoor dat Marlies genoegen moest nemen met een tweede plek en een eindtijd van 59.6 sec. Op de 4x200m kwam Marlies als slotloopster opnieuw in actie waarbij zij het Groningse vrouwenteam zeker stelde van de eerste plaats.

Deze overtuigende presentaties resulteerden in het behalen van de cup. Voor het tweede jaar op rij blijkt dat Groningen als studentenstad beschikt over de sterkste atleten.

Tilburg ten Miles
Stefanie Bouma kwam zondag in actie op de 10 km tijdens de Tilburg ten Miles. Slechts enkele weken na haar succesvolle prestatie op het EK marathon, kwam zij als vijfde Nederlandse over de finish. Geheel tevreden was Stefanie echter niet: “Vanaf kilometer 4 liep het al niet lekker. Hard werken en weinig resultaat, dat is de conclusie.” Met een vooruitkijkende blik en nieuwe motivatie om weer hard te trainen concentreert de atlete zich nu op een mooi naseizoen.