Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In Winschoten stond zaterdag team Runnersworld/Team 4 Mijl aan de start bij de 10x10km estafetteloop. Maar liefst zeven van de in totaal tien lopers waren afkomstig van Team 4 Mijl. In totaal hadden de tien lopers, waaronder Joris Kampen, Edwin Slijkhuis, Olfert Molenhuis, Adriaan Fransen, Niek Blikslager, Marieke Falkmann, Stefanie Bouma en Stefan Wessel, 5 uur en 45 minuten nodig om de 100 kilometer te volbrengen. Deze tijd was ruim voldoende voor de overwinning in het eindklassement.

Stefanie, die vorige week in Tilburg nog een pr liep op de 10km en voor het eerst onder de grens van 34 minuten wist te duiken, had het dit keer zwaarder op deze afstand en kon geen potten breken.

Ook Stefan had het niet makkelijk. “Flink afzien in Winschoten, als slotloper 10km in 32.46,” meld hij.

Marieke was tevreden over de wedstrijd: “Gewonnen met het team in Winschoten, een leuke en spannende wedstrijd. Trots op mijn teammaten!”

Competitie Zwolle

Marieke Potijk liep in een warm Zwolle de 1500 meter voor haar ploeg Vitalis. Met een tijd van 4.47 wist ze een nieuw persoonlijk record op de klok te zetten. “Ondanks het warme weer lekker kunnen lopen,” aldus Marieke na afloop van de race.