Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tilburg – Maandagmiddag 5 juni vond de T-Meeting plaats in Tilburg. Deze wedstrijd organiseert enkel sprintafstanden en veldonderdelen. Voor de sprinters en enkele verdwaalde 800-meter lopers van Team 4 Mijl was dit een ideale mogelijkheid om zich te meten met de Nederlandse top. Team 4 Mijl vertegenwoordigde zich met maar liefst acht atleten. Leonie van Vliet besloot te dubbelen en liep zowel de 100 meter als de 400 meter. Op de tweede afstand werd ze vergezeld door Bernice Meijer, Carlijn Wagenaar, Dominique Veninga, Lea Jurdzinski, Arjan Roona en Jelte ter Brake. Damien Bourguin, die weer bij zijn oude niveau in de buurt lijkt te komen, stond in de startblokken voor de snelste serie van de 400 meter horden.

Vrouwenraces: Vier dames in de top-10
De vrouwen mochten in Tilburg het spits afbijten op de 400 meter. Leonie van Vliet was hier de snelste Team 4 Mijl-vrouw en liep bijna twee seconden van haar persoonlijk record af. In een tijd van 56.17 werd ze derde. Hierna volgde haar 100 meter die ze in 12.08 liep. Leonie: “Dit is een prima tijd na zo”n 400 meter.” Bernice Meijer wist de vierde plek op te eisen en finishte vlak achter Leonie in 56.21. “Het doel was om vandaag onder de 56 seconden te lopen. Dit is helaas niet gelukt maar ik ben wel erg blij met deze tijd. Het laatste stuk was erg goed en dat is veelbelovend!”, vertelde Bernice aan de auteur van de redactie. Dominique ging voortvarend van start en finishte als zesde in een nieuw PR van 56.53. Dominique vertelde na afloop dat ze blij was met deze tijd en tevreden was over het verloop van de race. Vlak daarachter snoepte Carlijn Wagenaar ook bijna een seconde van haar beste tijd ooit af en kwam als zevende over de streep in 57.24.
Lea Jurdzinski had helaas haar dag niet en werd 20ste in 1:07.63.

Mannenraces: Bourguin op goede weg terug
Arjan Roona en Jelte ter Brake namen vervolgens het stokje over van de vrouwen. Arjan kwam dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. “Ik had moeite met het middenstuk maar op het laatste stuk gooide ik alles er uit en kon ik nog wel redelijk bij de rest van het veld blijven”, aldus Arjan die als 26ste over de finish kwam in 51.43. Jelte ter Brake liep zijn snelste tijd ooit op een 400 meter en werd 34ste in 53.27. Als anker ging Damien Bourguin los op de 400 meter horden. Vorig jaar kwam hij er niet echt aan te pas en had hij moeite met de wijziging van trainingsmethode. Dit jaar lijkt hij echter alles op de rit te hebben en dat bleek ook vandaag. In een nieuwe seizoensbesttijd (52.41) liep hij naar de vierde plek in het veld. Zijn Nederlandse capaciteiten zijn echter nog schaars en daarom vertelde hij in het Engels hoe hij zich voelde na de race: “It is coming back, week after week!! The 51″” is close!!”

Al met al laat deze wedstrijd zien dat de sprinters op de goede weg zijn en mee doen in de top van Nederland. Volgend weekend loopt Thijmen Kupers de 800 meter tijdens de FBK-games in Hengelo en de andere atleten reizen af naar Huizingen (BE) om daar het publiek iets moois te laten zien.