Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Een week na de nationale kampioenschappen bleek dat het met de vorm van verschillende Team 4 Mijl atleten nog prima gesteld is. In het Belgische Ninove trad een zevental middellange afstandslopers zaterdag aan om hun beste tijden nog eens aan te scherpen.

800 meter
Dit lukte Suzanne Voorrips op de 800 meter uitstekend. In de eerste reeks van het avondprogramma werd zij ruim een ronde uitstekend gegangmaakt door teamgenootje Machteld Mulder. Daarna trok zij goed door en lang leek het erop dat zij haar wedstrijd ging winnen. In het zicht van de haven werd zij door twee concurrenten achterhaald, maar met een verbetering van haar persoonlijk record tot 2.10.78 was zij meer dan tevreden. Machteld liep zelf eerder op de dag. Zij kwam niet verder dan 2.08.49 en verbeterde haar snelste seizoenstijd niet.
In de mannenreeksen gingen Thijmen Kupers, Victor Bouwman en Jasper Sinnema van start. Thijmen wilde na zijn Nederlandse titel van vorig weekend, graag een tijd lopen van in de 1.46. Doordat het tempo halverwege de tweede ronde stil viel lukte dit niet. Met een tijd van 1.47.30 won hij overtuigend zijn reeks. “Jammer van het wedstrijdverloop, want er had een veel scherpere tijd in gezeten”, aldus een licht balende Thijmen. De wedstrijden van de andere twee heren waren minder succesvol. In een rommelige reeks kwam Victor niet verder dan de zesde plaats (1.53.73). Op het moment dat Jasper moest gaan presteren, was het gaan stortregenen. Dapper probeerde hij er het beste van te maken, maar naar 600 meter hield hij het voor gezien.

1500 & 400 meter horden.
De nimmer falende Stefan Wessel liep zijn vertrouwde 1500 meter. De drie driekwart ronden hobbelde hij lekker mee, en kwam uit op een tijd van 3.49.21. Na afloop twijfelde Stefan of hij ook nog eens aan de beurt is voor een uitschieter. “Dit is al de vierde keer dit seizoen dat ik of 3.49 of 3.48 loop, echt ongelooflijk”, waren zijn woorden. Inge Bootsma kon niet terug kijken op een geslaagd optreden. Op de 400 meter horden kon zij tot het zesde hekje goed mee, maar verloor daarna tempo. In 1.09.42 kwam zij over de streep.