Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Maar liefst 9 atleten van Team4Mijl, met zelfs twee starts voor Marit Dopheide, gingen vandaag van start op de finaledag van het Nederlands Kampioenschap voor senioren. Met 10 starts op verschillende onderdelen behaalden de baanatleten van de trainers Guido van Weeren en Eddy Kiemel zes medailles; 1 maal goud, 4 maal zilver en 1 maal brons.
Marit Dopheide maakte haar favorietenrol op de 400 meter waar en liep overtuigend naar het goud. Ondanks protesten kreeg zij tegen de regels in baan 7 toebedeeld, waardoor zij geen zicht had op haar grootste concurrenten. Marit liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en liet haar concurrenten letterlijk achter zich. Na een snelle start komt ze met voorsprong op de finish aflopen en weet zij met 53.28 seconden een nieuw persoonlijk record op de klokken te zetten. Anderhalf uur later mag Marit opnieuw haar blok gereed maken voor de finale 200 meter. Ondanks de nog aanwezige verzuring van haar vorige race, strijd zij ook hier mee om de medailles. Op een derde positie, al strijdend met de nummer twee, komt Marit uit de bocht en weet zij in de laatste meters het zilver veilig te stellen met haar tijd van 23.60 seconden. "Het kon niet beter dit seizoen", riep een euforische gestemde Marit.
Een zinderende eindstrijd op de 800 meter werd beslist met zilver en brons voor Wilfred van Holst en Victor Bouwman. Wilfred liep vanaf het startschot achter de favoriet Robert Lathouwers aan, die de race van kop af aan wist te winnen. Victor startte midden in het veld en kwam in de laatste meters sterk opzetten. Al strijdend met Nils Pennekamp wisten de mannen van Team4mijl de finishstreep als tweede en derde te passeren, beide met een nieuw persoonlijk record. Wilfred werd tweede in 1.49.69 met vierhonderdste voorsprong op Victor (1.49.73), die op zijn beurt vijfhonderdste voorsprong had op de nummer vier. Wouter Ploeger liep eveneens mee in deze finalerace, maar kwam er met dit hoge tempo niet aan toe om zich te bemoeien met de verdeling van de medailles. Echter, ook Wouter wist zijn race te beëindigen met een persoonlijk record in 1.51.48. Hij werd hiermee zevende.
Bij de dames op de 800 meter wist Machteld Mulder goede strijd te leveren aan de grote favoriete Yvonne Hak. Binnen een ronde liepen beide dames weg bij de overige concurrenten, maar in de laatste 100 meter verloor Machteld echter terrein op Yvonne. De prestaties van Machteld vertoonden de afgelopen weken al een opwaartse lijn en zo ook vandaag. Met 2.06.31 liep zij haar beste seizoensprestatie en leverde haar dit een zilveren medaille op. Ook Olfert Molenhuis mocht naar zijn race op de 3000 meter steeple de zilveren medaille ophalen. Al vroeg in zijn race nam hij de koppositie en trok hiermee het veld uiteen. Alleen Simon Vroemen wist zijn tempo te volgen. Olfert kon de tempoversnelling die Simon 900 meter voor het einde van de race inzette niet pareren, maar wist met 14 seconden voorsprong op de nummer drie de finish te bereiken in 9.07.93.
Marieke van der Zee liep vanuit baan 6 een goede race op de 400 meter horden. Wederom was er vandaag een kleine misser op horden 8, maar zonder gevolgen voor haar positie. Met een iets snellere tijd dan gisteren (63.99 seconden) prolongeerde zij haar 6e plaats van vorig jaar. Marieke Falkmann verdedigde vandaag haar titel uit 2010 op de 5000 meter. Het tempo in de race lag hoog. Marieke liep goed mee met de koplopers, maar kon niet volgen wanneer een tempoversnelling wordt ingezet op twee kilometer voor het einde. Trainer Eddy Kiemel gaf aan: "Marieke heeft goed gelopen, maar is op waarde geklopt. Ze heeft geen fouten gemaakt en dan is de vierde plaats vandaag het hoogst haalbare". Pascal Remminga wist zijn eerste grote finale op het NK senioren te besluiten met een zesde plaats op de 400 meter in 49.87 seconden.