Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

De atleten van Team 4 Mijl hebben in Soest het jaar 2007 goed afgesloten, met overwinningen voor Wilmke Boersma en Adrienne Herzog en een derde plaats voor Elisa de Jong. Vroeg in de ochtend wist Wilmke op sterke wijze de race bij de meisjes B te winnen. Na haar race waarin ze 6 seconden voorsprong had meldde ze met grote blijdschap dat ze heel blij was weer voorin mee te kunnen strijden in een nationale topwedstrijd. Eerste jaars B-juniore Elisa eindigde in dezelfde tijd als de nummer twee Jamie van Lieshout op de derde plaats. In dezelfde race finishte Rhea Drenth verdienstelijk als zesde.

Bij de vrouwen bevestigde Adrienne haar goede vorm van de laatste weken door de race naar zich toe te trekken. Na twee kilometer nam ze het heft in handen, om deze niet maar af te staan. "Ik hoefde de laatste kilometer niet eens meer vol door te lopen, dit voelde heerlijk" aldus een dolblije Adrienne.

In de korte cross bij de mannen liet Stefan Wessel zich van zijn beste kant zien. Hij liep naar een keurige veertiende plaats, ruim voor teamgenoot Sjors Kampen die 28ste werd.