Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Met overwinningen voor Lotte Spraakman, Ilona Schra, Arnoud Brugge en Anita Looper, tweede plaatsen voor Rogier Wezeman, Karin Harmelink en Erik Niemeijer en een derde plaats voor Nicole Bouma zijn de nodige successen behaald tijdens de Plantsoenloop in Groningen. De dag begon met een sterk optreden van Lotte Spraakman die in een gemengd startveld van C en B-meisjes, over 1500mtr, iedereen te sterk af was. Ilona Schra werd tweede achter Lotte, hiermee de wedstrijd bij de B-junioren winnend.

Arnoud Brugge trad aan op de 3 kilometer en met een gelijkmatige goed ingedeelde wedstrijd wist hij de race naar zijn hand te zetten. De overige categorieen startten allemaal tegelijk in een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van het Geove loopcircuit.

Hierdoor werd de door Zac Freudenberg gewonnen race af en toe wat onoverzichtelijk. Erik Niemeijer werd goed tweede op het heuvelachtige parcours en bleef teamgenoot Hilbert, die als vierde eindigde, ruim voor. Opvallend was het optreden van Anita Looper. Naast het feit dat ze de vrouwenrace won, liep ze in het mannengeweld keurig mee in de top 10. Dit leidde tot een verbetering van het parcoursrecord met 2 minuten.

Karin Harmelink eiste een tweede plaats op en bleef eveneens onder het inmiddels oude parcoursrecord van Mirjam Bijlsma. Nicole Bouma, duidelijk nog niet hersteld van haar marathon inspanning, liep op stabiele wijze naar de derde plaats. Hiermee een 1-2-3 veiligstellend voor TeamGrunning.

In dit grote veld liep Rogier Wezeman naar een tweede plaats bij zijn eerste wedstrijd bij de A-junioren.