Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Tilburg – Op Tweede Pinksterdag komen sinds zes jaar sprinters en 400 meter lopers samen om in Tilburg snelle tijden op de klok te zetten. Dit jaar was het redelijk koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden meerdere persoonlijke besttijden gelopen en de wind was voornamelijk mee op de kortste sprintonderdelen. De 400 meter horden was goed bezet en Damien Bourguin opende hier zijn hordenseizoen met een vijfde plaats in 53.96.

De 400 meter vrouwen werd een persoonlijk record feestje voor zowel Suzanne Voorrips als Carlijn Wagenaar. Suzanne ging als een raket van start en met 25.8 halverwege leek een toptijd in de maak. De laatste 100 meter was de koek echter wel op en vechtend bereikte ze als tweede de finish in een nieuwe beste tijd van 55.92. “”Als ik de volgende keer iets meer ontspannen kan blijven, kan ik het laatste stuk nog wel harder doortrekken denk ik””, aldus een opgewekte Suzanne. Ook Carlijn snoepte meer dan een seconde van haar beste tijd af en met 58.76 kon zij niet anders dan tevreden zijn. Ze kwam als derde de laatste bocht uit, maar had haar krachten goed ingeschat en won haar serie overtuigend.

Voor de rassprintsters stond vandaag de combinatie 100 meter en 200 meter op het programma. Met een gematigde wind in de rug snelden Dominique Veninga en Bernice Meijer naar persoonlijk records in respectievelijk 12.91 en 13.09. Henderyke Wonink evenaarde haar beste tijd met 12.61. Op de 200 meter kwamen de vrouwen net tekort voor nieuwe persoonlijke toptijden. Henderyke vatte de race treffend samen: “”Het voelde wel goed maar de tijd viel tegen. Geen ideale omstandigheden helaas””. Henderyke kwam uit op 25.98, Dominique noteerde 26.16 en Bernice liep naar 26.77.