Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Koude en regenachtige omstandigheden stonden dit weekend de successen voor Team4Mijl geen moment in weg. In Groningen werd de plantsoenloop gedomineerd en in Den Haag was er twee maal een overwinning op de 10 kilometer.

Plantsoenloop Groningen
Zoals elk jaar staat Team4Mijl in grote getale aan de start van de wedstrijd door het Noorderplantsoen.

4km
Zowel de 8 als de 4 kilometer startten op hetzelfde moment. Gelijk vanaf de start maakten Thijmen Kupers en Stefan Wessel zich los van de rest van het veld en liepen samen tot de eerste passage van de grootste heuvel in het parcours. Daar bleek Thijmen duidelijk over betere daalcapaciteiten te beschikken en sloeg een gaatje dat hij niet meer af stond tot de finish. Stefan finishte als tweede op 8 seconden. Yannick Akkerman wist een derde plaats te bemachtigen, vlak voor Djurre Hoeksema.
Henk Bakker, die in een opbouwende fase zit na een blessure, liep behouden maar met negatieve split naar plaats 5. Het stemde hem uitermate tevreden om weer met een wedstrijd mee te lopen.
De plaatsen 6 tot en met 9 werden tevens ingenomen door leden van het team. Respectievelijk: Sjors Kampen, Wessel van Veenen, Maarten Hindriks en Jasper Sinnema.

Bij de vrouwen trok Monique Elfrink aan het langste eind. Lang liep ze samen met Jolien de Waard, maar toen Jessica Oosterloo (die de 8km liep) haar passeerde ging ze mee in haar spoor en moest Jolien passen. Monique was blij verrast met haar overwinning aangezien ze de avond er voor nog de Bergrace By Night gelopen had.
Anouk Trooster werd derde en stelde dat ze goed en lekker gelopen had.

8km
De strijd bij de mannen was bijzonder spannend maar werd uiteindelijk in het voordeel van Wouter Ploeger beslist.
Ploeger, die toegaf niet geheel vrij van zenuwen te zijn voor de start, kwam moeizaam in zijn ritme en Olfert Molenhuis had een klein gaatje op hem na de eerste ronde. Toen hij dit echter dicht had gelopen moest Olfert met name op de heuvels wat toegeven op Wouter waardoor hij de overwinning opeiste. Frank Blikslager besloot een eigen race te lopen en deed dit succesvol door als derde te finishen. “Ik had moeite ritme te vinden, maar later in de race begon het wat beter te draaien.” Aldus Frank.
Brian Kamstra kon zijn goede optreden van vorige week in Dwingeloo niet omzetten in een podiumplaats en werd vierde.
Edwin Slijkhuis liep goed en naar eigen zeggen ook lekker, hij finishte een kleine 30 seconden achter Brian.
Joris Kampen was enigszins teleurgesteld na zijn optreden: “Ik had stiekem gehoopt wat beter te zijn dan op training, maar helaas”
Kevin Lek en Robin Wassens finishten rondom de tiende plek.

Bij de vrouwen was het minder spannend. Marieke Falkmann liep sterk met de mannen mee en onbedreigd naar de overwinning.

Laan van Meerdervoortloop
Marieke en Olfert traden op zondag meteen weer aan voor wederom een wedstrijd in de regen. In Den Haag liepen ze allebei de 10 kilometer en wisten deze allebei te winnen.

Al met al een uiterst succesvol weekend. Volgend weekend zal het gehele team zich terugtrekken in de bossen van Drouwenerzand voor het jaarlijkse trainingsweekend.