Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Halve marathon van Laren
Dit weekend staat voor diverse Team 4 Mijl atleten in het teken van de halve marathon. Vanmiddag zullen Edwin Slijkhuis, Saffira Kiewiet en Stefanie Bouma in actie komen tijdens het NK halve marathon in Den Haag. Reeds eerder dit weekend was de 21,1 km prooi voor enkele Team 4 Mijl atleten. Lotte de Hosson wist tijdens de halve marathon van Haren haar pr aan te scherpen tot 1.26.08. De atlete ging zoals gepland hard van start, maar wist haar aanvangstempo niet vol te houden. “Dat neem ik als leerpunt mee voor een volgende keer” sprak Lotte na afloop. Toch kon zij redelijk tevreden terugkijken op haar wedstrijd. Haren was tevens het decor voor Henk Bakker die zijn debuut maakte op de halve marathon. Henk veroverde een derde plek bij de senioren in een uitstekende tijd van 1.14.28.

Halve marathon de Waal
Voor Rob ter Burg kwam zijn halve marathon debuut vrij onverwacht. De atleet startte met het idee om een ontspannen 10,6 km te lopen. Al vroeg in de wedstrijd merkte hij dat hij moeiteloos liep. Aangezien Rob mooi kon sparren met een voormalig trainingsmaatje, besloot hij nog een ronde door te lopen en voor zijn eerste halve marathon te gaan. De eerste 16 km liep hij met souplesse, de laatste 2 kilometer waren een zware strijd om de overwinning. Hoewel Rob meerdere keren probeerde weg te komen van Jaap Witte, was het uiteindelijk zijn concurrent die de laatste versnelling wist in te zetten. Met zowel een eerste plek op de 10,6 km als een onofficiële debuuttijd van 1.13.32. op de halve marathon stemde Rob zich tevreden. “Voorlopig is het nog een eenmalig uitstapje, maar wie weet wordt het vervolgd”.

Bork Stuifzandcross
Het kwik dat afgelopen weekend ver boven de 10 graden Celsius reikte, weerhield Yannick Akkerman er niet van om nogmaals zijn crosspikes op te zoeken. Hoewel Yannick de Bork Stuifzandcross slechts als een training zag, wist hij met overtuiging derde te worden op de 8 km.