Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Atleten van Team 4 Mijl hebben dit weekend op diverse plaatsen in de wereld gestreden. Paul Zwama trapte af met een schitterend persoonlijk record op de 3000 meter. Hij wist in een veld met 22(!) deelnemers vanaf de 20ste plaats in de laatste kilometer op te rukken naar de 11de plaats. Paul finishte in een schitterende 8.27,49.

Bielefeld
Op zaterdag trad een 5-tal atleten aan op de 800 meter in Bielefeld. Sjors Kampen was de snelste in een tactische wedstrijd. Hij kwam tot 1.54,16 voor Stefan Wessel die derde werd in 1.56,80. Goede tijden waren er voor Mart Sytsema, Stijn Hoogwout en vooral Chiljen Velvis die kort na een lange blessure meteen met 2.10,64 een PR liep. Mart en Stijn liepen respectievelijk 2.03,86 en 2.05,78.

Cross Internacional de Castellon
Adrienne Herzog liep in het Spaanse Castellon een internationale cross. In een sterk veld dat vanaf de start werd gedomineerd door Afrikaanse loopsters. Adrienne finishte keurig als zesde. Ze liep de cross van ruim 6 kilometer in 20.18. Hiermee was ze 50 seconden langzamer dan winnares RABAH WATETO NDUNGU uit Kenia.

Schoorl
Tijdens het NK 10 kilometer in Schoorl maakte Olfert Molenhuis zijn opwachting. Hij liep een vlakke race en kwam uit op 31.06. Zijn tussentijd op de 5 kilometer was 15.25. "Het voelde sterk aan" aldus een tevreden Olfert die hiermee zijn snelste 10 kilometertijd ooit liep.