Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen zaterdag reisde wederom een delegatie van Team 4 Mijl af naar onze zuiderburen om in Kessel-Lo tijdens de Meeting voor Mon de beste beentjes voor te zetten. De meeste atleten kiezen in het post-NK seizoen voor wat overdistance: zo startten 800-lopers Suzanne Voorrips, Jaap Gerben Vellinga en Bram Buigel deze dag op de 1500 meter. Ook Marcella Herzog besloot een voor haar doen minder gebruikelijke afstand te gaan en liep naar een klein pr op de 1500 meter: 4.27.20 en pakte hiermee ruim de seriewinst. In dezelfde serie liep Elisa de Jong naar 4.34.37, ruim boven haar pr van 4.29 die ze vorig week in Ninove gevestigd heeft.

Enkele uren eerder mocht Suzanne aantreden in het hoofdprogramma. In de A-race, waarin werd gewonnen in een tijd van 4.10, liep Suzanne naar een keurige negende plaats. Met 4.18.84 verbrak ze met bijna 10 seconden (!) haar pr op de 1500 meter, die sinds 8 augustus 2015 standhield.

Jaap Gerben, die net als Suzanne in een blakende vorm verkeert, wist ook zijn snelste tijd op de anderhalve kilometer te verbeteren naar 3.49.03. Het leverde hem een mooie vijfde plaats in zijn serie op.

Bram, net als Jaap Gerben dit jaar op de 800 meter voor het eerste de barrière met de 1.50 geslecht, kwam iets minder goed uit de verf en finishte nipt onder de 4 minuten: 3.59. 21

Zowel Jaap Gerben als Bram kregen op basis van hun uitmuntende optredens eerder dit jaar een uitnodiging om op 1 september te starten op de 800 meter in de Diamond League < 23 jaar. Een geweldige kans om te meten met mondiale leeftijdsgenoten én ervaring op te doen bij een heel groot internationaal evenement! Marlies Huigen wilde juist op haar 800 meter nog een lekkere tijd neer zetten. Zo vertelt ze: “De haas zou op 58-59 weg gaan, wat voor mij duidelijk te hard is. Doordat ik niet bij het voorste groepje aan kon sluiten kwam ik alleen te lopen. De doorkomst op 400 meter was 63-64. Dat was prima, alleen toen had ik al moeten versnellen en dat deed ik niet.” Daardoor had ze in de laatste 200 meter te veel over en kon ze nog enkele dames inhalen. Niet helemaal gesloopt kwam ze over de finish in 2.10.12 “Wel iets harder dan vorige week, maar ik was niet kapot. Een prima race maar het kan harder!” aldus een gretige Marlies.

Heiloo: 3000 meter voor Ellen
Voor Ellen Jansen betekende deze wedstrijd het einde van een periode met blessureleed en tevens haar eerste 3000 meter op de baan ooit. “Helaas lag de serie qua tijden ver uit elkaar en kwam ik na 1600 meter alleen te lopen. Vanaf daar gingen mijn rondjes langzamer en raakte ik achter op mijn schema. Ik liep 10.30.49. voor nu is dat een mooie tijd, want deze loop ik een volgende keer in een beter deelnemersveld wel uit de boeken,” aldus een optimistische Ellen over haar race.