Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Schoorl
Zon, zee, blauwe lucht, maar door de snijdende oosten wind en een temperatuur van rond het vriespunt waren de omstandigheden in het Noord Hollandse kustplaatsje Schoorl eerder guur dan tropisch. Dit kon echter niet verhelpen dat de meiden van de dertig kilometer wedstrijd snel van start gingen. Stefanie Bouma kon het hoge aanvangstempo het best verteren en na enkele kilometers had zij niets meer te duchten van de concurrentie. In een groepje met sterke mannen kon zij zich goed handhaven en klokte een tijd van 1 uur, 51 minuten en 51 seconden. Deze prestatie was maar liefst vier minuten sneller dan vorig jaar, wat voor haar een bevestiging is dat de voorbereiding op de marathon van Rotterdam op rolletjes verloopt. Marieke Falkmann en Brian Kamstra liepen in Schoorl de tien kilometer. Evenals Stefanie ging Marieke pittig van start, maar moest dit na een kilometer of drie in bekopen. Een gelost groepje kwam langszij en ze had moeite om dit groepje te volgen. In de slotfase onbrak de vechtlust om te voorkomen dat verschillende Nederlandse meiden haar passeerde. Weinig te spreken was zij dan ook over haar optreden. Een doekje voor het bloeden was bijzonder genoeg wel dat zij nog nooit zo snel was over tien kilometer. Brian liep in de mannenwedstrijd zijn eigen tempo. Na een goed opgebouwde race finishte hij in een tijd van 32.06.

Wildervank
Tijdens de Ford Timmermanloop in Wildervank was een falende verkeersregelaar spelbreker. Een afslag werd gemist waardoor een man of twintig vier kilometer te veel aflegde. Tot deze flater dicteerde Joris Kampen de wedstrijd. Hij legde de rest van de lopers zijn wil op, maar zag de overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen door de extra gelopen afstand. Je zou verwachten dat Joris laaiend zou zijn, maar dat gebeurde niet. Koeltje sprak hij na afloop dat hij lekker had gelopen en was blij dat de organisatie hem in enige mate compenseerde door hem nog wat prijzengeld toe te schuiven. Edwin Slijkhuis kon minder goed omgaan met deze omstandigheid. Toen hij door kreeg dat hij een lusje voor niets aan het lopen was, wierp hij de handdoek in de ring. “Snel vergeten, volgende keer beter”, sprak hij en ging snel naar huis. Henk Bakker liep in het voorprogramma de vijf kilometer. Tussen de recreanten snelde hij naar een tijd van 15.57. Henk was niet tevreden omdat hij sneller wilde.

Appelscha
In Appelscha liep Maarten Hindriks de laatste wedstrijd van het Fries Cross Circuit. Hij liep een afstand van 6 kilometer, maar dit ging niet helemaal naar tevredenheid. Vooral vermoeidheid was datgene wat hem al voor de start parten speelde. Toch liep hij uiteindelijk naar de tweede plaats, wat eveneens de tweede plaats in de eindrangschikking van het circuit betekende.