Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

TILBURG – Onder prima weersomstandigheden snelde Stefanie Bouma op zondag 2 september naar een puike prestatie op de 10 kilometer. Zij dook voor het eerst in haar hardloopcarrière onder de 34 minuten en finishte in een sterk internationaal bezet veld als derde Nederlandse in 33.57.

Marieke Falkmann had meer moeite met het parcours en moest ruim anderhalve minuut op Stefanie toegeven. Een plek bij de eerste tien (Nederlanders) zat er nog wel in, overall eindigde ze als 21e.

Adriaan Fransen was de enige van Team 4 Mijl die de Tilburg Ten Miles aflegde. Hij noteerde een tijd van 55.13 en belandde hiermee in de top 20 bij de Nederlandse mannen.

Trackmeeting Utrecht

Pascal Remminga liep op vrijdagavond in Utrecht een incourante 300 meter. Hij noteerde een tijd van 36.35 en kon hier na een trainingsweek in Frankrijk en een lange terugreis op de wedstrijddag tevreden op terug kijken.

Dijkhuizenrun

Stefan Wessel liep in Ruinerwold een 5 kilometer. Na een pittige start ging de eerste kilometer in 2.55, waarna het tempo vervolgens iets omlaag ging toen Stefan de kop pakte. Het parcours had veel bochten en was her en der behoorlijk glad.
Stefan over zijn race: “Easy kunnen lopen en een stuk gemakkelijker dan twee weken geleden in Hollandscheveld.”