Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

In een weekend geteisterd door hevige wind en zware regen, trokken slechts twee atleten van Team 4 Mijl hun wedstrijdschoenen aan. Op zaterdag 28 maart trotseerde Wouter Ploeger de elementen tijdens de Viaductenloop in Zuidwolde. Een dag later was het de beurt aan Stefanie Bouma. In Brunssum nam zij het op tegen stoepjes, bochtjes, wind, regen en een sterk deelnemersveld tijdens de Parelloop.

Ondanks het door ziekte mislopen van een behoorlijk aantal trainingen, nam Stefanie deel aan de Parelloop. Onder zware omstandigheden en op een moeilijk parcours liep Stefanie een degelijke wedstrijd. Ofschoon haar tijd tegen viel, wist zij wel als beste Nederlandse de finish te bereiken. Ze wist onder andere Irene van Lieshout en Lorraine Ravestein achter zich te houden. “”Een schrale troost””, aldus Stefanie. Uiteindelijk finishte Stefanie als 13e in het totale vrouwenveld. Komend weekend staat voor haar opnieuw een wedstrijd op de planning. In Steenwijk start zij op de 5.000m, voor de traditionele aftrap van het baanseizoen.

Viaductenloop Zuidwolde

Een dag eerder stond in Zuidwolde de Viaductenloop op het programma. Een wedstrijd over 5 mijl met een voor Noordelijke begrippen sterk deelnemersveld. Voor Team 4 mijl stond Wouter Ploeger aan het vertrek. Naast Wouter, maakte ook Alumni Stefan Wessel zijn opwachting in Zuidwolde. Met de Rome marathon van een week eerder nog in de benen, stond Stefan zonder hoge verwachtingen aan de start. Na een moeizame race kwam Stefan in 26.22 als 5e over de finish.

Wouter trok er direct na het startschot op uit voor een lange solo. Zo hard mogelijk lopen was de opdracht. De eerste kilometers slaagde hij uitstekend in die missie. Door de sterke wind en toch ietwat vermoeide benen, kon hij het tempo in het tweede deel echter niet hoog houden. Met een verval van circa 20 seconden over het tweede rondje, finishte Wouter uiteindelijk in een tijd van 24.23. Erik Driessen uit Vollenhove en Henry Rutgers uit Noordscheschut volgden op een kleine minuut en completeerden het podium. Met een gematigd tevreden gevoel keerde Wouter huiswaarts. “”Ik had hier toch graag een seconde of 15 sneller gelopen. Al is deze tijd eigenlijk uitstekend voor een 800m-loper, door het oplopende schema houd ik hier toch een minder gevoel aan over””. Volgende week staat Wouter wederom aan de start van een wegwedstrijd. Op paasmaandag neemt hij in Stadskanaal deel aan de Klap-tot-klaploop.

Komend weekeinde is een grote delegatie van Team 4 Mijl te vinden in Steenwijk. Over 5.000m wordt hier zoals ieder jaar de huidige vorm getest.