Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Zaterdag 29 September reisde Stefan Wessel af naar Ommen om aldaar deel te nemen aan het Zilveren Kruis Crossloop Festival. Op een echt crossparcours met veel heuvels, mul zand en verraderlijke passages werd het een mooie test voor Stefan richting het cross-seizoen.

De cross ging over een afstand van 5 km, opgedeeld in 2 rondes. In de eerste ronde houdt Stefan wat in en voelt het parcours aan. In de tweede ronde versnelt hij en loopt bij de groep achtervolgers weg, met daarin onder andere ‘local hero’ Niels de Rijk en Erik Leusink. Het parcours maakt het nog flink pittig, maar Stefan zakt niet in en wint afgetekend in een parcoursrecord van 17.17.

Later op de dag start Stefan nog in een tijdloop over 2 kilometer, waarbij elke 15 seconden een deelnemer weggaat op volgorde van de finish bij de 5 km crossloop. Stefan start als winnaar van de crossloop als laatste en zet de achtervolging in op Erik Leusink. Hij weet hem echter net niet te achterhalen maar wint wel in 5.57.

Al met al een mooie wedstrijd en goede trainingsprikkel voor Stefan. Daarnaast ging de geboren Drent, die normaal gesproken grossiert in koekprijzen, naar huis met een cheque voor een gratis weekend voor 4 personen in een Ommens bungalowpark.