Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Lokeren – Zondagavond vond de Grote Prijs Stad Lokeren plaats in het Belgische Oost-Vlaanderen. Terwijl Henderyke Wonink en Jelmer Lenstra hier hun wedstrijdseizoen openden, wisten Niek Blikslager en Wessel van Veenen hun seizoensbeste tijden aan te scherpen.

1500m
Niek Blikslager, die vorige week nog een 3.54er klokte, wist zondagavond een prima race neer te zetten. “Ik kon goed pushen en liep 3.52.52, een prima tijd voor nu!” sprak de Groninger na afloop van zijn race. Rob ter Burg wist zijn SB helaas niet te verbeteren en zag de klok op 3.57.96 stilstaan toen hij de streep passeerde. Maarten Hindriks kreeg tijdens zijn 1500m onderweg last van zijn achillespees waardoor hij de eindstreep helaas niet gehaald heeft.
Ook Elisa zat het niet mee in Lokeren. In een volle serie viel ze vlak na de start en lag ze languit op de baan. “Ik kon na de val snel weer aansluiten, misschien wel iets te snel. In het stuk wat daarop volgde kon ik namelijk de ontspanning niet meer vinden.” Elisa, die van tevoren het gevoel had in PR-vorm te verkeren, baalde als een stekker.

800m
Thomas van Laar en Wessel van Veenen gingen gezamenlijk van start in de 2e serie van het hoofdprogramma. In de lijn van zijn tot nu toe zeer constante wedstrijdseizoen wist Thomas van Laar in dit veld met een eindtijd van 1.50.64 een 2e plaats te bemachtigen. Een ruime seconde en twee plaatsen achter hem finishte Wessel van Veenen in 1.51.83. Wessel:“Het plan was om iets harder te starten dan vorige week maar toch de eerste 600m zo ontspannen mogelijk door te komen.” De laatste 200m had hij voor zijn gevoel nog wat over en kon hij nog twee mensen inhalen. Ook Jelmer Lenstra mocht zondag in het hoofdprogramma zijn eerste 800m van het seizoen starten. Helaas kwam hij met 1.52.75 een halve seconde tekort voor de winst van zijn serie. “Ik moet nog in wedstrijdritme komen,” vertelde Jelmer na de race. Teamgenoot Bram Buigel was in Lokeren helaas genoodzaakt uitstappen.

400m
Henderyke Wonink mocht in Lokeren voor het eerst dit seizoen weer in de blokken voor een enkele ronde op de baan. In het voorprogramma liep ze met 57.14 naar een 2e plaats in haar race. Henderyke had meer van deze eerste wedstrijd verwacht. “Ik had daarnaast ook het idee dat het beter ging dan de uiteindelijke tijd aangaf. Op naar de volgende wedstrijden.”Leonie van Vliet startte in dezelfde race, maar had in de warming-up al last van haar hamstring. Hierdoor resulteerde haar deelname na 300m helaas in een DNF.