Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Paul Zwama heeft het afgelopen weekend een wedstrijd gelopen ter voorbereiding van wat zijn beste 10 kilometer tot nu toe moet worden. Na een zware week met veel kilometers (155) en 2 pittige krachttrainingen, stond hij aan de start van zijn 5 kilometer "trainingsloop".

Het oorspronkelijke doel was om strak rondjes 70 te gaan lopen, maar de wind en gebrek aan competitie gooiden roet in het eten. Vandaar het besluit om "gewoon" maar te gaan racen en de tijd ondergeschikt te stellen. 12 man in de serie: 3 teamgenoten en 8 van Cal Poly University.

“Ik had geen zin in gedrang en kwam zowaar ongepland op kop, ik wilde geen energie verspillen en besloot maar rondjes 72/73 te lopen.. Het voelde erg langzaam, zelfs met harde wind.
Na 4 ronden kwam een teamgenoot het even proberen om vervolgens op 9.04 door te komen op 3000. Na 3700 meter kwam de grote favoriet (Joe Gatel) van Cal Poly er voorbij met een flitsende versnelling. Ik pareerde wat laat, maar liep toch snel naar hem toe. Op 12.02 voor 4000 kwam ik bij, maar hij versnelde nogmaals en ik moest hem laten gaan.
Ik besloot te wachten op Eric Garcia, maar in plaats daarvan kreeg ik gezelschap van een tegenstander. Het laatste rondje besloot ik maar te versnellen om de 2e plek dan maar veilig te stellen.. Eindtijd: 14.50.52 en een laatste km van 2.48..

Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden, vooral de eerste 3.5 km voelde aan als wandelen! Moet ook, want over 2 week gaat de kurk er voor het eerst af dit seizoen! Nog een weekje hard trainen voordat ik echt rust ga inlassen.”