Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

VAASA – Op de 400 meter lange indoorbaan in de Botniahalli in Vaasa stonden zaterdag drie 800 meter lopers van Team 4 Mijl aan de start in de A-serie. Suzanne Voorrips liep een overall PR van 2.06.61 en kwam hiermee tot een 2e plek. Marlies Huigen liep in dezelfde race naar een 4e plaats in 2.08.88, haar 2e tijd ooit op een 800 meter. Bram Buigel wist finishte als 4e man in een SB van 1.51.54.

Suzanne liep vorige week a. 2.08.03 en kondigde van tevoren al aan dat ze in Finland sneller dacht te kunnen gaan lopen. “Mijn benen voelden goed en ik was goed gefocust.” De rare start met vier atletes in een laan verliep gelukkig zonder ongelukken, maar vervolgens ging de eerste ronde ging trager dan gepland. “Toen ik de langzame doorkomsttijd zag (63), wist ik dat ik alles op alles moest zetten om nog een snelle tijd te kunnen lopen. Ik ben zo hard als ik kon doorgelopen.” Een Oekrainse haalde haar in de laatste bocht in, en Suzanne kwam vlak achter haar over de streep.

Marlies liep ook in de A-race en had als plan om de eerste ronde iets meer ontspannen te lopen dan vorige week in Apeldoorn. Marlies: “Gisteren ging het al een stuk beter dan vorige week. Voor mijn gevoel heb ik tussen 500 en 600 meter wel iets laten liggen, maar gelukkig kon ik op het eind nog de knop omdraaien.” Op het laatste rechte stuk kon Marlies nog wat atletes inhalen waardoor ze uiteindelijk tot een 4e plaats wist te komen in 2.08.88.

Bram voelde zich sterk van tevoren, en wilde niets liever dan een snelle race lopen. “Na 400 meter op plaats drie te hebben gelopen, heb ik de kop gepakt en het tempo nog wat aangetrokken.” Helaas viel Bram in de laatste bocht behoorlijk stil en moest hij enkele jongens over zich heen laten komen. “Toen ik de laatste 60 meter de klok in het vizier kreeg, was ik verbaasd dat ik ondanks mijn lage eindsnelheid alsnog op PR koers lag!” Met 1.51.54 kwam Bram dicht in de buurt van zijn outdoor PR van 1.51.19.

Volgende week zullen Bram, Suzanne en Marlies nogmaals een 800 meter lopen bij de IFAM, in de voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen van eind februari. Via onderstaande link zijn de races van Bram, Suzanne en Marlies terug te zien:

Race van Suzanne en Marlies (start op 2:47):