Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Afgelopen weekend zorgden Edwin Slijkhuis en Joris Kampen voor de aftrap van het nieuwe crosseizoen. Beide atleten stonden aan de start van de AVD Cross en waagden zich in de bossen van Dwingeloo aan het pittige parcours van 8 kilometer.

Het verraderlijke zand, het bochtige parcours en de vele hoogteverschillen vormden het decor voor een mooie strijd tussen Edwin Slijkhuis, Bart van Nunen en Henk Bakker. Edwin liep een sterke wedstrijd en wist in een tijd van 31.57 de derde plek te bemachtigen. Daarmee moest hij zijn oud teamgenoot Henk met 7 seconde voor zich dulden. Edwin sprak na afloop opgetogen: “Mijn tijd was een verbetering van afgelopen jaren, terwijl het parcours er niet beter bij lag, dus dat is mooi meegenomen. Het was wel weer wennen om door het zand en over boomstronken te banjeren.”

Ook voor Joris Kampen was de AVD Cross een mooie test om te kijken hoe het met zijn duurvermogen en crosskwaliteiten gesteld stond. Bewust van het feit dat zijn vorm nog niet optimaal is, besloot de lange afstand atleet behouden te starten. Doordat hij zijn race tactisch opgebouwd had, was Joris in staat het tempo de laatste ronde nog wat aan te zetten. De atleet werd uiteindelijk vijfde in een tijd van 32.55 en was na afloop van zijn wedstrijd tevreden: “Ik heb lekker gelopen en het is een goede voorbereiding voor de volgende wedstrijd.”

Aankomend weekend zal er een grote delegatie van Team 4 Mijl aan de start staan van de Plantsoenloop. Voor Slijkhuis en Kampen was de AVD Cross dan ook een uitstekende test voor het eveneens 8 km lange parcours door het Noorderplantsoen.