Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

HEERDE – Zaterdagavond 2 juli nam Edwin Slijkhuis deel aan de van Bank tot Bankloop in Heerde. Mede door de prachtige omstandigheden en een fantastisch sfeertje in het Heerder dorp, was er een entourage om van te smullen. De hoofdafstand van de wedstrijd, die voor de vijftiende keer plaatsvond, werd gewonnen door Edwin Slijkhuis.

De atleet die dit baanseizoen uitblonk op de 5 kilometer, koos er voor om voor zijn vakantie de hoofdafstand van 15 kilometer in Heerde te gaan lopen. Garyi Hawery uit Lelystad, die bekend staat om zijn snelle start, ging nu ook als een hazewindhond van door. Edwin haalde hem na een paar kilometer in en liep de rest van de race alleen. Edwin, die al een tijd geen 15 kilometer had gelopen, vertelde de redactie: “Na vijf kilometer kwam er gelukkig een auto met een klok voor me rijden. De tijd tikte op een gegeven moment wel erg traag weg en toen begon ik me wel eens af te vragen hoe lang het nog wel niet was.”
Met nog 200 meter te gaan kreeg Edwin de geest te pakken en finishte nipt boven de 49 minuten-grens in 49:03. Edwin had maar liefst 2 minuten voorsprong op de nummer 2 in het veld.
“Het is vooral een strijd met mezelf geweest maar ik ben toch wel erg tevreden dat ik het kon opbrengen om er zo”n vaart er in te houden , aldus de blanke Keniaan van Team 4 Mijl.