Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Exloo – Een regenachtige zondag 21 februari in Exloo was het decor voor de eerste editie van de Schutrups Wintertrail. Edwin Slijkhuis nam deel aan de trail over 8 mijl, waarbij twee gelijke rondes werden afgelegd. Deze wedstrijd is onderdeel van het Schutrups Loopcircuit en kan daarmee rekenen op een ruime deelname van regionale lopers. Het parcours was erg glibberig en modderig door de overvloedige regenval. Het gros van de lopers liep op gewone (wedstrijd)schoenen, waarmee de grip ver te zoeken was op het technische parcours.

Edwin Slijkhuis bouwde de wedstrijd op vanaf de vierde plaats en kon in de enige strook verharde weg de beslissing in de wedstrijd forceren. Dit was dan ook het enige stuk van het parcours waar zijn gewone loopschoenen in het voordeel waren van de cross-spikes. Edwin finishte als eerste op het veld van voetbalvereniging Hunso in een tijd van 45.57. “”het was eigenlijk een soort fartlek training doordat op sommige punten je verplicht rustig aan moest doen om niet onderuit te gaan, vooral bij de heuveltjes kon je je maar het beste vasthouden aan uitstekende takken en je laten opvangen door bomen””, aldus een opgetogen Edwin.