Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Het einde van 2015 is alweer in zich en dat betekent dat de kerst- en oudejaarslopen naderen. Zo ook afgelopen zaterdag, 19 december, in Dronten. Bij de 27e editie van deze kerstloop stond Edwin Slijkhuis aan de start van de halve marathon.

Deze wedstrijd in Oostelijk Flevoland heeft vaak een goed deelnemersveld aan de start staan. Zo ook dit jaar met enkele Belgische en Marokkaanse atleten op de startlijst. Het weer tijdens de wedstrijd was zeer zacht voor de tijd van het jaar. Voor Edwin, die net teruggekomen is van een mooie trainingsstage op Lanzarote, was dit een mooie meevaller. Na het startschot nestelde hij zich in de tweede groep. Halverwege de wedstrijd viel deze groep, bestaande uit zeven atleten, langzaam uit elkaar. Edwin kon goed mee blijven doen en dat resulteerde in een nette tijd van 1.11.19. Dit is tevens zijn tweede tijd ooit op een Halve Marathon. Edwin reageerde dan ook verheugd: “Ik ben zeer tevreden met het resultaat, zeker gezien de zware trainingsweek op Lanzarote met een top aantal kilometers. Met nu al dit niveau, zal mijn PR zeker sneuvelen in het voorjaar!”

Appelscha

Tijdens het open Fries kampioenschap cross op zondag 20 december stond Ellen Jansen namens Team 4 Mijl aan de start. Deze geboren Friesin snelde in de mooie bossen van Appelscha over 6 km cross parcours naar een tijd van 23.45. Ellen liep naar een nette derde plaats en moest daarbij alleen Jessica Oosterloo en clubgenootje An Bennema voor zich dulden.