Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

EGMOND AAN ZEE – Zondagmiddag 10 januari nam Edwin Slijkhuis deel aan de halve marathon van Egmond. De grote variatie in het parcours met daarbij een gedeelte door het Noordhollands Duinreservaat zorgt er voor dat er jaarlijks weer veel goede atleten deelnemen aan de halve marathon. De eerste editie van deze wedstrijd vond plaats op 11 maart 1973 en Edwin mocht zich hier, een kleine 43 jaar later, van zijn beste kant laten zien.

Edwin ging behoudend van start en vestigde zich 7,5 kilometer lang in de kopgroep van ongeveer 70 man. Het tempo lag niet heel hoog omdat er een forse wind tegen stond. Hierdoor voelde niemand in deze groep zich gedwongen veel kopwerk te verrichten of weg te lopen uit deze groep. Na ongeveer 8 kilometer was het ieder voor zich en wist Edwin een behoorlijke versnelling te plaatsen.
Edwin: “Ik kon het laatste stuk goed pushen en mijn tweede gedeelte was goed.”
Op de sfeervolle finish in Egmond aan Zee met duizenden toeschouwers finishte Edwin uiteindelijk als 42e in een tijd van 1:14.42, ongeveer zes en een halve minuut na winnaar Yekeber Bayabal uit Ethiopië.