Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Terwijl de junioren van Team 4 Mijl in Breda voor de medailles streden, waren het vooral de oudere leden van het team die richting het NK senioren scherpte op deden in Zundert, Oordegem en Grolloo.

Oordegem

De meeste atleten kwamen in actie Oordegem. In het voorprogramma Marieke van der Zee en Inge Bootsma op de 400mH.
Marieke bleef een eind verwijderd van haar PR. “Te langzaam vertrokken en ook op het laatste stuk kon ik weinig goed maken. Vergeten en op naar het NK!”
Inge liep vlak achter Marieke een klein PR. “65,98 waarbij de halve race sterk was, maar de andere helft niet goed qua ritme” Aldus Inge, die gehoopt had iets harder te lopen.

Tegen het vallen van de avond liep Stefanie Bouma in een gemengde race naar een PR. De kersverse Nederlands Kampioen 10 km wist 16.35 te noteren.
Het naprogramma in Oordegem werd gekenmerkt door talloze series 800m en 1500m.
In de eerste serie 800m liep Victor Bouwman met 1.51.8 niet onaardig maar was vooral teleurgesteld in het feit dat hij zijn race niet wist te winnen. “Tussen 300 en 600 was het tempo te laag en bij het uitkomen van de bocht waaierde het 4 breed uit waarna ik net niet kon winnen”

Op de 1500m konden Wouter Ploeger, Stefan Wessel en Brian Kamstra lekker sparren in de eerste serie. Na een matige start van Stefan en Wouter schoven ze allebei snel op in het veld en nam Stefan wat kopwerk voor zijn rekening. Op 300m voor het eind nam Wouter de leiding over en stond deze niet meer af, met 3.48 won hij zijn race maar liet ook zien dat het zeker harder kan.
Stefan finishte in 3.51. “Ik liet met iets te gemakkelijk aan de kant zetten, want ik liep makkelijk. Richting NK moet dit scherper!”
In het kielzog van Wouter en Stefan liep Brian een goede race, waarbij hij er goed bij zat en een mooi PR liep van 3.52.20. Brian verkoos Oordegem boven NK 1500m. Hij zal wel de 5000m lopen op de derde dag van het NK junioren.
Twee series later liep Henk Bakker zijn tweede tijd ooit. In een wedstrijd waarbij hij nadrukkelijk van voren te vinden was ontbrak het hem de macht om de race te winnen, maar liet zien na een periode van blessures de stijgende te pakken te hebben met 3.58.51

Zundert
De Van Gogh loop in Zundert heeft vooral bekendheid verworven vanwege de 800m tijdloop op de weg. Dit leek Wilfred van Holst en Pascal Remminga een interessant concept en daarom reisden de voormalig huisgenoten af naar het zuiden van het land.
Wilfred startte als laatste en had zijn voornaamste concurrent, Menno Schouten, voor zich. Met een lichte tegenwind en een vals plat oplopend parcours was het een pittige race. “Na 400m werd het zwaar, maar ik kon toch de laatste 200m doorversnellen” Wilfred won in 1.57.45, iets meer dan een halve seconde voor Menno.
Pascal, die een week eerder na lang blessureleed een tijd onder de twee minuten noteerde in Utrecht, moest nu genoegen nemen met een 5e plaats in 2.03.

Grolloo
De omloop Grolloo werd door Adriaan Fransen vooral als trainingsprikkel benaderd. Hij had als opdracht om voor de start 20 minuten in te lopen, 15 minuten tempo en daarna aan de start te verschijnen van de 10 kilometer. “Ik liep met zware benen, maar het was wel een goede prikkel” stelde Adriaan, die tweede werd achter Wouter Dilling in 32.42.
Joris Kampen werd vijfde in 34.25 en had na afloop te melden: ” Tien kilometer zonder te wandelen, dat is dan ook het enige positieve. Ik had gehoopt meer richting de 33 minuten te lopen. Snel vergeten en volgende keer beter”

De volgende belangrijke krachtmeting zal voor enkele atleten de Gouden Spike in Leiden zijn. Verder zullen er een aantal afreizen naar Rhede en Watford.