Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op een enkeling na stond het afgelopen sportweekend voor Team 4 Mijl in het teken van trainen. Waar op de zaterdagochtend in het park door bijna het volledige team hard gewerkt werd aan de basis, liep Edwin Slijkhuis -ongepland- in Leek zijn derde halve marathon van dit jaar.

In eerste instantie stond er voor Edwin op zaterdag 21 maart een 10 kilometer in Wapenveld op het programma. Autopech gooide echter roet in het eten. De plannen werden gewijzigd en Edwin zat diezelfde middag nog in de Bus richting Leek. De hoofdschotel van de Leekster Lenteloop is traditiegetrouw de halve marathon. De afstandskeuze was dan ook snel gemaakt en na een prachtige ronde om het Leekstermeer en een goede trainingsprikkel in de benen, kwam Edwin na 1 uur, 14 minuten en 49 seconden over de finish. Zijn laatste belager had hij na 15 kilometer achter zich gelaten en zo soleerde Edwin vrij eenvoudig naar de winst.

Komend weekend staat er voor een tweetal atleten binnen het team een wedstrijd op het programma. Wouter Ploeger test op zaterdag zijn vorm over 5 engelse mijl, tijdens de Viaductenloop in Zuidwolde. Stefanie Bouma zakt op haar beurt, een dag later af naar het zuiden van het land. In Brunssum staat zij aan de start van de Parelloop. Stefanie loopt hier een sterk bezette wedstrijd over precies 10 kilometer.