Passie kan niet worden opgelegd, maar alleen blootgelegd

Op dinsdag 12 juni reisden twee atleten van Team 4 Mijl af naar Watford, Engeland. Brian Kamstra enRiccardo Sprong stonden ingeschreven voor een 1500m op de Watford Open Graded Meeting. Voor de jongens was dit een mooie kans om een snelle tijd te lopen, met deelname van een aantal sterke Britten. Een goede serie en een goede haas waren dus gegarandeerd. Daarnaast was het een mooie buitenlandse ervaring.

Op de racedag, een dag later, scheen het zonnetje over Watford. Eenmaal op de baan van de Watford Harriers werd dit echter ingewisseld voor wat donkere wolken en lichte regen.

Direct na de start nam Brian gretig de tweede plek in, direct achter de haas. Riccardo deed het rustiger aan en startte in het midden van het veld. De eerste ronde ging vrij snel, waarbij de haas rond de 59 seconden doorkwam. Na een vergelijkbare tweede ronde kreeg Brian het inmiddels iets zwaarder. Een aantal mannen hadden hem inmiddels gepasseerd en na een kilometer liepen zowel Riccardo als Brian in het midden van de groep. Ook Riccardo passeerde Brian maar op de bel leek
er nog een hoop mogelijk voor de jongens. Een sterk stuk volgde voor Riccardo, waarbij een aantal mannen gepasseerd werden. Met het uitkomen van de laatste bocht bleken die inspanningen wellicht iets te veel geweest, waardoor Riccardo wat stil viel. Geheel leeg finishte Riccardo op een
10e plaats en in een nieuw PR van 3.49.77min! Een verbetering van 2,5 seconden. Brians laatste ronde verliep helaas minder goed, wat resulteerde in een 15e plaats. Met name de eerste ronde
van de race brak hem waarschijnlijk op. Brian finishte in een voor hem teleurstellende tijd van 3.56.01min. De race werd gewonnen door Colin McCourt in 3.45.96min.

Beide atleten kunnen zich nu gaan opmaken voor het NK senioren waarop Riccardo de 800m zal lopen en Brian de 1500m.